ET-lehden terveydenhuoltokyselyyn on vastannut jo 1200 henkilöä. Kävi ilmi, että terveydenhuollon kriisi näkyy ja tuntuu lähimmällä terveysasemalla.

Pyysimme lukijoitamme kertomaan kokemuksiaan suomalaisesta julkisesta terveydenhuollosta ja lähimmästä terveyskeskuksestaan.

Vastaajia on kertynyt kosolti, lähes 1200.

Vastauksia on myös mietitty, sillä kyselyn parissa on vietetty aikaa keskimäärin kahdeksan minuuttia. Vastauksissa julkinen terveydenhuolto saa sekä risuja että ruusuja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hyödynnämme vastauksia ilmiöjutussa suomalaisesta terveydenhuollosta, joka ilmestyy ET Terveys -lehdessä 29. lokakuuta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maistiaisiksi tuloksista liitämme oheen kolme oleellista väitettä, joiden todenmukaisuutta selvitämme myös tulevassa ET Terveyden jutussa.

Terveyskeskus on arvauskeskus

Terveyskeskus on arvauskeskus -väitteen allekirjoitti 45 prosenttia vastaajista ja kumosi 40 prosenttia. Kokemukset siis vaihtelevat.

Sen sijaan lääkäripulasta ja jatkuvista ruuhkista ei ole kyselyn perusteella epäselvyyttä. Peräti 70 prosenttia vastaajista on täysin tai jokseenkin sitä mieltä, että terveyskeskuksessa on jatkuva ruuhka ja pula lääkäreistä.

Todistaako edellä mainittu suomalaisen terveydenhuollon kriisistä ja siitä, että se tuntuu myös ruohonjuuritasolla? Suuri osa vastaajista kokee tämän suuntaisesti. Yli puolet on sitä mieltä, että suomalaisen terveydenhuollon kriisi näkyy lähimmällä terveysasemalla.

Kerromme lisää tutkimuksen tuloksista lokakuun mittaan, joten pysykää aktiivisina.

Ja jos ette ole vielä vastanneet kyselyyn, sen voi tehdä täällä.

Kyselystä tuli hitti

ET-lehden nettisivujen suureen terveydenhuoltokyselyyn on vastannut jo 1200 henkilöä. Yksi heistä voitti omakseen Polar-aktiivirannekkeen., ja Onnetar suosi Liisa Hämäläistä Kangasniemeltä.

Onnittelemme voittajaa ja kiitämme kaikkia vastaajia. Julkaisemme kyselyn tuloksia lokakuun mittaan sekä ET Terveyden kolmosnumerossa että täällä nettisivuilla.

Jos haluat kantaa vielä kortesi kekoon ja kertoa omat terveydenhuoltokokemuksesi, se onnistuu täällä.

Kun ei saa aikaa niin ambulanssilla sitten mennään. Tosi "säästöä". Ihmisiä pidetään aivan pilkkanaan ja poljetaan ihmisoikeuksia nykyisellä, arveluttavalla käytännöllä. Ja mistäpä ne määräykset tulevatkaan?? Äänestäkää toki edelleenkin eliittiä Arkadianmäelle.

Kun nyt edes saisi ajan varatuksi, jotta pääsisi terveyskeskukseen lääkärille! Kaiken älyttömyyden huippu on tämä uudistus, että kun yrittää varata ajan lääkärille niin saa kuunnella nauhoitusta, joka sitten kertoo, että kaikki hoitajat ovat varattuja mutta soittavat sinulle mahdollisimman pian. Eilen yritin varata aikaa, puolelta päivin soitin ja eivät koskaan soittaneet takaisin. Kun yritin uudestaan soittaa niin nauha kertoi, että ovat rekisteröineet numeroni ja soittavat takaisin mahdollisimman pian. Ei tullut puhelua eilisen aikana. Tänään uusi yritys, soitin noin klo 11 ja taas sama nauha, että soittavat mahdollisimman pian. Odotin neljä tuntia, ei soittoa. Lähdin pihahommiin, olivat sitten yrittäneet kerran soittaa pihatöiden aikana. Onneksi ei ole akuuttia vaivaa. Jos olisi niin silloin on terveyskeskukseen turha soitella! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla