Kansalaisten, terveydenhuollon ja apteekkien tietojärjestelmäpalvelu Kantaa on käyttänyt jo 600 000 suomalaista.

Kanta on tietojärjestelmäpalvelu, johon ajan mittaan tulevat kattavasti suomalaisten terveystiedot: lääkäreiden antamat yhteenvetotiedot, diagnoosit, laboratoriotulokset, röntgenlausunnot sekä lähetteet ja palautteet. Tavoitteena on parantaa terveydenhuollon tiedonkulkua ja tiedon hallintaa.

Potilas tai lääkäri pääsee katsomaan terveystietoja järjestelmästä missä päin Suomea tahansa. Näin siis siinä tapauksessa, että potilas on antanut siihen suostumuksensa.

Sähköinen resepti ja Lääketietokanta ovat jo käytössä kaikkien kuntien ja kuntayhtymien terveyspalveluissa. Myös Omakanta-palvelu on kansalaisten käytettävissä koko maassa. Parhaillaan julkinen terveydenhuolto on ottamassa käyttöön Potilastiedon arkistoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Omakanta-palvelua on käyttänyt jo yli 600 000 suomalaista. Omakanta-palveluun voi kirjautua verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Reseptitietojen lisäksi Omakannasta voi jatkossa tarkistaa lääkärin tekemän diagnoosin, kotihoito-ohjeet tai jälkitarkastuksen ajankohdan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tieto on helposti saatavilla kaikkina vuorokauden aikoina ja potilaan kotoa. Kansalainen voi Omakannan kautta valvoa omien tietojensa käyttöä ja päättää, mitkä hoitoyksiköt saavat käyttöönsä hänen tietojaan.

Terveydenhuollon henkilökunnalta vaaditaan Kanta-palveluihin kirjautumiseen henkilökohtainen Väestörekisterikeskuksen ammattihenkilökortti.

Tuohon nyt voisi olla se henkilökortti avaimena. Siihen kun tuli jokin uusi tunnistusjuttu, johon en aio lainkaan tutustua. Minulle riittää pankkitunnukset.

Mutta itse palvelussa ei todellakaan ole vielä muuta kuin ne sähköiset reseptit, ainakaan täällä meillä päin

Joo, kyllä verkkopankkitunnukset saa riittää! En minäkään ala sohrata sen henkilökortin kanssa! PC:ssä pitäisi sitten olla kai joku kortinlukijalaite.... turhaa se on, nuo entiset pankkitunnukset on hyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla