Siedätys on tehokas keino koivuallergian lieventämiseen, ja nyt hoito helpottuu entisestään, kun pistoksia ei enää tarvita.

Tähän asti koivuallergian siedätyshoito on annettu pistoksina, mutta marraskuun alusta käyttöön on saatu kielenalusliuos.

– Moni on lykännyt siedätyshoitoa, koska se on tähän asti tehty pistoshoitona. Allergikot todella hyötyvät siedätyshoidosta: se tuo helpotusta keväiseen siitepölykauteen ja lisää merkittävästi elämänlaatua vähentämällä silmä-, nenä- ja keuhko-oireita. Allergikot ovat astman riskiryhmää, mutta siedätyshoidon myötä astman puhkeamisriski pienenee puoleen, sanoo lastentautien ja allergologian erikoislääkäri Péter Csonka Terveystalosta.

Siedätyshoito onnistuu nyt kotioloissa

Koivuallergiasta kärsii noin 15 prosenttia suomalaisista. Siedätyshoitoon päästäkseen on käytävä ensin allergiatutkimuksissa. Ensimmäinen hoitokerta toteutetaan lääkärin vastaanotolla, mutta sen jälkeen potilas jatkaa liuoksen ottamista joka päivä kotonaan. Hoito aloitetaan tammikuussa ja sitä jatketaan koko kevään toukokuuhun saakka, kolmena vuotena peräkkäin. Oireet helpottuvat selvästi jo toisena hoitovuonna.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Terveystalo

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla