Noin kolmannes yli 50-vuotiaista käyttää alkoholia vähintään kerran viikossa, ja lähes viidennes juo enemmän kuin neljä annosta kerrallaan, selviää ET-lehden verkkokyselystä.

Alkoholia juodaan enimmäkseen seurassa: juhlissa ja ruuan jälkeen. Vain muutama ilmoitti juovansa yksinään, ahdistukseen tai unettomuuteen.

Alkoholijuomista ylivoimaisesti suosituin on viini, jonka yli puolet valitsi kysyttäessä suosikkijuomaa. Oluen ja siiderin valitsi kolmannes, väkevien suosio jäi alle kymmenen prosentin.

Vastaajista yli puolet kertoi olevansa säännöllisellä lääkityksellä. Alkoholin vaikutus omaan lääkitykseen onneksi tiedettiin melko hyvin (65 %).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

ET-lehden verkkosivujen kyselyyn on tähän mennessä saapunut 86 vastausta. Vastaajista 77 % on yli 50-vuotiaita, ja he asuvat tasaisesti ympäri Suomen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikä on sinun suhteesi alkoholiin? Vielä ehdit vastata kyselyymme tästä linkistä.

Lue myös:

Mummo kuolee viinaan

valone

Kyllä se vesi tekisi monissa perheissä reilusti käytettynä eetvarttia.
Monet on avioliitot viinan ja sen vaikutuksessa tehtyjen typeryyksien tähden hajonneet.
Tuskaa on tehty "nautinnolla". Ja hän joka lähes joka päivää nautiskelee sitä terveellistä viiniä, ei tajua kuinka rikkoo itseään ja rakkaitaan kohtaan.
Kun on tärkeintä itsekäs himo ja sen täyttäminen. Vihaan alkoholia.

Vai vihaat sinä alkoholia. Itsekkäiden himojen kanssa olet varmaankin yhtä pidättyväinen?

Me juodaan päivittäin. Pari, kolme lasillista viiniä.
Koska mieheni on ranskalainen, se on aika luonnollista. Meille ei tuosta ole tullut ongelmia. Punaviinin terveysvaikutuksetkin jo tunnetaan.
Juodaan me muutakin. Vettä, kahvia ja joskus olutkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla