Peku on yrittänyt lopettaa tupakoinnin nikotiinituotteilla kymmeniä kertoja. Auttaisiko sähkötupakka? Omalääkäri Risto Laitila vastaa.

Miten pääsen irti tupakasta?

Olen kokeillut lopettamista purukumin, suihkeiden ja inhalaattorien avulla. Ja aina palaan pettyneenä takaisin tupakkaan.

Pitäisikö minun kokeilla sähkötupakkaa, jota monilla nettisivuilla kehutaan? Onko niihin tarvittavien nikotiinipatruunoiden tilaaminen ulkomailta edes laillista?
– Peku77

Omalääkäri Risto Laitila vastaa: 

Tupakoinnin lopettaminen on useimmille ymmärrettävän hankala projekti. Aivojen nikotiiniriippuvuus kun on riippuvuus vahvimmasta päästä. Vaikka mieli tahtoisi, aivot päättävät toisin. Ja kessuttelu jatkuu.

Sähkösavukkeen käyttö tupakanvierotukseen on lääkäreiden näkövinkkelistä villiä puuhaa.

Hoitokäytäntöihin sitä ei voi ottaa, ennen kuin sillä tehtäisiin kattavia tutkimuksia, joissa teho ja haittavaikutukset perusteellisesti selvitettäisiin. En suosittele!

Osa miedoista nikotiinipatruunoista katsotaan itsehoitotuotteiksi, ja niiden tilaaminen ulkomailta on laillista. Osa taas sisältää nikotiinia niin paljon, että ne katsotaan lääkeaineiksi, ja siksi niihin tarvitaan resepti.

Jos viimemainittuja tilaa ja jää kiinni, niin jokin seuraamushan siitä tulee. Lienetkö koskaan käynyt lääkärin pakeilla tupakoinnin lopettamisen ajatuksella? Siinä sinulle parempi vinkki.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue lisää: Näillä ohjeilla pääset irti tupakasta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

ISO VOIMASANA oman valinnan mukaan tähän!

Asiasta on olemassa lukuisia luotettavia tutkimuksia. Tätä lääkäriä ei vaan kiinnosta, koska voitelurahat puuttuu. Itse olen polttanut "analogista" tupakkaa 20 vuotta. Nyt neljäs savuton vuosi takana sähköisen avulla. Koko hkehoni voi kymmenkertaisesti paremmin! En hengästy, keuhkoihin ei satu (edes yskiessä sairaana), haistan, maistan ja koen kaiken paremmin kuin ennen.

Asian ainoa ongelma on se, että Suomessa nesteiden myynti on laitonta. Tästä syystä laatukriteereja / valvontaa ei ole. Voit tilata nesteitä omaan käyttöösi mistä päin maailmaa haluat..

 

Perusaineena nesteessä käytetään samaa ainetta kuin diskojen savukoneissa. Tämän lisäksi on jonkun prosentin verran haluttua esanssia ja tietty määrä nikotiinia. Tilaan nesteeni Briteistä, ja laatu on varmasti puhdasta, ja sisältö sitä mitä ilmoitetaan. Kiinan markkinoilta et varmaan tilaisi maitoa juotavaksi, miksi sitten nestettä hengitettäväksi?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla