Silmät suljettuina muistamme asioita tavallista paremmin. Muistia voi virkistää helpoin konstein - aina kyse ei ole sairaudesta.

Surreyn yliopiston tutkijat ovat saaneet vahvistuksen olettamukselle, jonka mukaan muistamme silmät suljettuina asioita paremmin kuin ympärille katsellessa. Koehenkilöille näytettiin ensin videoita, minkä jälkeen heitä pyydeltiin muistelemaan näkemäänsä ja kuulemaansa ensin silmät auki ja sen jälkeen silmät suljettuina.

Silmät kiinni asiat muistuivat mieleen paremmin. Myös kuultu muistui mieleen paremmin.

Ajoittaiset muistikatkokset eivät läheskään aina kieli vakavasta sairaudesta. Usein taustalla voi olla stressiä, huolia, kiirettä - keskittymiskyvyn hajanaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

10 keinoa virkistää hataraa muistia.

1. Aloita uutispiiri. Valitse päivänpolttavista uutisista tai puheenaiheista yksi, ja muodosta uutisesta mielipide. Keskustele siitä, väittele ja perustele. Soita vaikka miniälle aiheesta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Keksi vastaantulijalle tarina. Anna luovalle puolellesi virtaa ja kehittele kohtaamillesi tuntemattomille ihmisille tarinoita. Kukahan tuokin on? Miteköhän asuu? Mielikuvituksen ruokkiminen virkistää mieltä. 

3. Valitse lautasellesi kasviksia ja kalaa sekä tyydyttymättömiä rasvahappoja, eli esimerkiksi rypsiöljyä salaattiin. D-vitamiini ja Omegat vaalivat muistia. 

4. Nuku, jos nukuttaa. Unen tarve vähenee usein vanhemmiten, mutta anna aivoillesi silti lupa levätä. Uuden oppiminen tekee hyvää muistille, mutta yhtä lailla aivot kaipaavat palautumista ja joutenoloa. 

5. Käy läpi valokuvia. Muistele tapahtumia ja kohtaamiasi ihmisiä. Jos tapahtumat eivät heti palaudu mieleesi, älä säikähdä. Sulje vaikka silmäsi. 

6. Ulkoile. Raitis ilma ja lyhytkin reippailu rentouttaa ja saa veren kiertämään. Ajatus kulkee!

7. Muista hengittää syvään. Korkea verenpaine tekee hallaa myös muistamiselle. Kun paineet ovat 140/80, myös muisti kiittää!

8. Tarkista B12-vitamiinitasosi. Juuri tuon B-vitamiinin on sanottu vaalivan aivoja. Katso, mistä saat B12-vitamiinia - klikkaa tästä.

9. Vähennä alkoholinkäyttöä. Liiallinen alkoholinkäyttö murentaa muistia. Katso tästä, onko alkoholinkäyttösi riskirajoilla.

10. Älä eristäydy. Ajatukset, niitä saa tulla! Juttele vaikka kaupan kassalle, mutta pääasia, että uskallat ja olet sosiaalinen.

Lähde: ET-arkisto

Sisältö jatkuu mainoksen alla