Mitä pitää tehdä, kun puoliso on äärimmäisen kiihottunut korkokengistä? Naisen näkökulmasta tuo fetissi voi olla outo, jopa hämmennystä aiheuttava.

Erityistason seksuaaliterapeutti Sari Mäki sai ET-lehdestä lukijakysymyksen, jota hän pitää "erittäin mielenkiintoisena".

Miehelläni on korkokenkäfetissi.  Hän puhuu usein korkkareista ja haluaisi minunkin pitävän niitä useammin, jopa ennen sänkyyn menoa ja seksin aikana.
Mistä tämä fetisismi johtuu? Miksi niin usealla miehellä on jonkinlainen fetissi korkokantakenkiin?
Entäpä, miten minun pitää suhtautua mieheni kenkäfetissiin?

– Mikaela, 57 v.

Lue myös: Seniori huolissaan – "Miksi kumppani on kiinnostuneempi itsetyydytyksestä?"

Näin Sari Mäki vastaa:

Fetisismi on mieltymys esineisiin, vartalon piirteisiin ja käytösmuotoihin, jotka tuottavat tyydytystä ihmiselle. Yleistä on kokea myös kiinnostusta joitakin materiaaleja kohtaan ja niistä tyypillisiä ovat nahka, kumi ja muovi.

Voimakkaimmillaan fetisismi voi olla välttämätön, että henkilö kykenee kiihottumaan tai laukeamaan. Joskus voi olla hankalakin lähteä määrittelemään sitä, mikä on kiinnostumista esimerkiksi kaunista kenkää kohtaan, ja missä kohtaan se menee fetisismin puolelle.

Tosiasiahan on, että naisen vartalo näyttää yleensä kauniille ja seksikkäälle korkeissa kengissä, ja se toisaalta edustaa naiseutta ja naisellisuutta monenkin miehen silmissä. Eli asia voi myös liittyä kauneuteen ja ihailuun niin esineiden kuin vartalon ominaisuuksienkin –  kuten suurien rintojen ja kaarevien lanteiden – näkökulmasta ja niiden edustamaa seksikkyyttä kohtaan.

Fetisismin yleisyyttä on hyvin vaikea arvioida, sillä yleensä meillä kaikilla on jollain tasolla kiinnostusta sinne suuntaan, esimerkiksi kun kiinnostumme ihmisen vartalon ominaisuuksista; näitä ovat vaikkapa naisen suuret rinnat tai miehen lihakset.

Vinkki! Seksuaaliterapeutti Sari Mäki:
"Tästä lisäpotkua molempien nautintoon"

Fetisismi voi olla suhteessa eroottista latausta lisäävä, jos kumppani hyväksyy sekä ymmärtää toisen kiinnostuksen asiaa kohtaan ja on valmis heittäytymään itse mukaan. Eli jos korkokengät ovat sinusta miellyttävät ja ne saavat sinut tuntemaan olosi seksikkääksi sekä olet halukas käyttämään niitä miestäsi miellyttääksesi, niin ota haaste vastaan ja nauti olostasi.

Tärkeää asiassa on siis se, että kumpikin osapuoli on halukas asiaan eikä koe oloaan epämukavaksi. Tässä tarjoutuu myös oiva tilaisuus ostella kauniita korkokenkiä, joista voi nauttia kumpikin osapuoli."

Asiantuntija: Sari Mäki, erityistason seksuaaliterapeutti, RFSU

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Mikä on oikea tapa suhtautua miehen outoon fetissiin?

Vierailija 11.06.2015 klo 09:01 Yksi sinkkuna elämisen hyvä puoli: ei tarvitse suostua mihinkään, mitä itse pitää epämiellyttävänä. Niinpä niin! Minäkin kohtasin muutama vuosi sitten miehen, jolle naisten hameet olivat se ykkös-juttu, hän piti niitä päivittäin. Tosin vain kotonaan, muiden katseilta piilossa. Mutta, vaikka hän olikin hirmu mukava ihminen, en voinut alkaa seurustella, koska tuo tuntui niin etovalta. On helppo suhtautua hyväksyvästi fetissiin, silloin kun se ei kosketa itseä. Niin...
Lue kommentti
muru

Mikä on oikea tapa suhtautua miehen outoon fetissiin?

Olemme aiheesta keskenämme avoimesti jutelleet , meillä kummallakaan ei ole ollut fetissi toiveita Hyvä ja antoisa rakkaus ja seksi elämä meillä kyllä on ollut kohta 40 v Ei meidän liitosta olisi tullut mitään tullutkaan, jos jotain tuollaisia olis ollut Joku ohjelma oli telkkarissa ,katsoin ihan mielenkiinnosta ja vasta silloin tajusin et kaikkea voi olla ja olin sentään 58 v Taisin päivitellä miten kaikkea voi olla. Jossain oli et mies tekee seksipelejä ei voi elää niitä ilman On rikastunut...
Lue kommentti