Mitä pitää tehdä, kun puoliso on äärimmäisen kiihottunut korkokengistä? Naisen näkökulmasta tuo fetissi voi olla outo, jopa hämmennystä aiheuttava.

Erityistason seksuaaliterapeutti Sari Mäki sai ET-lehdestä lukijakysymyksen, jota hän pitää "erittäin mielenkiintoisena".

Miehelläni on korkokenkäfetissi.  Hän puhuu usein korkkareista ja haluaisi minunkin pitävän niitä useammin, jopa ennen sänkyyn menoa ja seksin aikana.
Mistä tämä fetisismi johtuu? Miksi niin usealla miehellä on jonkinlainen fetissi korkokantakenkiin?
Entäpä, miten minun pitää suhtautua mieheni kenkäfetissiin?

– Mikaela, 57 v.

Lue myös: Seniori huolissaan – "Miksi kumppani on kiinnostuneempi itsetyydytyksestä?"

Näin Sari Mäki vastaa:

Fetisismi on mieltymys esineisiin, vartalon piirteisiin ja käytösmuotoihin, jotka tuottavat tyydytystä ihmiselle. Yleistä on kokea myös kiinnostusta joitakin materiaaleja kohtaan ja niistä tyypillisiä ovat nahka, kumi ja muovi.

Voimakkaimmillaan fetisismi voi olla välttämätön, että henkilö kykenee kiihottumaan tai laukeamaan. Joskus voi olla hankalakin lähteä määrittelemään sitä, mikä on kiinnostumista esimerkiksi kaunista kenkää kohtaan, ja missä kohtaan se menee fetisismin puolelle.

Tosiasiahan on, että naisen vartalo näyttää yleensä kauniille ja seksikkäälle korkeissa kengissä, ja se toisaalta edustaa naiseutta ja naisellisuutta monenkin miehen silmissä. Eli asia voi myös liittyä kauneuteen ja ihailuun niin esineiden kuin vartalon ominaisuuksienkin –  kuten suurien rintojen ja kaarevien lanteiden – näkökulmasta ja niiden edustamaa seksikkyyttä kohtaan.

Fetisismin yleisyyttä on hyvin vaikea arvioida, sillä yleensä meillä kaikilla on jollain tasolla kiinnostusta sinne suuntaan, esimerkiksi kun kiinnostumme ihmisen vartalon ominaisuuksista; näitä ovat vaikkapa naisen suuret rinnat tai miehen lihakset.

Vinkki! Seksuaaliterapeutti Sari Mäki:
"Tästä lisäpotkua molempien nautintoon"

Fetisismi voi olla suhteessa eroottista latausta lisäävä, jos kumppani hyväksyy sekä ymmärtää toisen kiinnostuksen asiaa kohtaan ja on valmis heittäytymään itse mukaan. Eli jos korkokengät ovat sinusta miellyttävät ja ne saavat sinut tuntemaan olosi seksikkääksi sekä olet halukas käyttämään niitä miestäsi miellyttääksesi, niin ota haaste vastaan ja nauti olostasi.

Tärkeää asiassa on siis se, että kumpikin osapuoli on halukas asiaan eikä koe oloaan epämukavaksi. Tässä tarjoutuu myös oiva tilaisuus ostella kauniita korkokenkiä, joista voi nauttia kumpikin osapuoli."

Asiantuntija: Sari Mäki, erityistason seksuaaliterapeutti, RFSU

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Vierailija

Mikä on oikea tapa suhtautua miehen outoon fetissiin?

Vierailija 11.06.2015 klo 09:01 Yksi sinkkuna elämisen hyvä puoli: ei tarvitse suostua mihinkään, mitä itse pitää epämiellyttävänä. Niinpä niin! Minäkin kohtasin muutama vuosi sitten miehen, jolle naisten hameet olivat se ykkös-juttu, hän piti niitä päivittäin. Tosin vain kotonaan, muiden katseilta piilossa. Mutta, vaikka hän olikin hirmu mukava ihminen, en voinut alkaa seurustella, koska tuo tuntui niin etovalta. On helppo suhtautua hyväksyvästi fetissiin, silloin kun se ei kosketa itseä. Niin...
Lue kommentti
muru

Mikä on oikea tapa suhtautua miehen outoon fetissiin?

Olemme aiheesta keskenämme avoimesti jutelleet , meillä kummallakaan ei ole ollut fetissi toiveita Hyvä ja antoisa rakkaus ja seksi elämä meillä kyllä on ollut kohta 40 v Ei meidän liitosta olisi tullut mitään tullutkaan, jos jotain tuollaisia olis ollut Joku ohjelma oli telkkarissa ,katsoin ihan mielenkiinnosta ja vasta silloin tajusin et kaikkea voi olla ja olin sentään 58 v Taisin päivitellä miten kaikkea voi olla. Jossain oli et mies tekee seksipelejä ei voi elää niitä ilman On rikastunut...
Lue kommentti

Oikeanlainen siivous on hyvää arkiliikuntaa, mutta väärät asennot tekevät selän kipeäksi. Selkäliiton vinkeillä joulusiivous sujuu vikkelästi ja selkä säästyy.

  1. Siivoa päivällä. Välilevyt ovat aamuisin pulleimmillaan ja siten herkempiä vaurioitumaan. Jos on pakko siivota aamulla, tee muutama lämmittelyliike ennen kuin aloitat siivouksen.
  2. Suunnittele ja jaa työt. Siivoa pienissä erissä ja useampana päivänä. Yhden rysäyksen suursiivous ei tee hyvää selälle. Jaa siivoustehtäviä perheenjäsenten kesken.
  3. Muista tauot. Lepuuta selkää istumalla välillä. Voit myös käydä lattialle pitkäksesi ja nostaa polvet 90 asteen kulmaan tuolin päälle.
  4. Kerää tavarat lattialta ennen imurointia, niin vältyt kyykistelyltä imuroinnin aikana.
  5. Säädä imurin tanko niin pitkäksi, että voit imuroida selkä suorassa.
  6. Käytä hyviä siivousvälineitä, kuten jatkovarrellisia harjoja tai moppia. Siten vältyt alaselän pyöristymiseltä ja saat pidettyä hartiat alhaalla.
  7. Siivoa molemmilla käsillä. Niin vältät rasittamasta kehon toista puolta ja kättä liikaa, ja selkään tulee kiertoliikettä kummallekin puolelle.
  8. Opettele oikea nostotekniikka. Kun koukistat nostaessasi polvia ja lonkkia, alaselkään jää luonnollinen notko ja et riko selkääsi. 
  9. Tee joskus kumarrukset ja nostot yhdellä jalalla. Näin saat voimaharjoitusta jalan lihaksille ja alaselän asento pysyy luonnollisena.
  10. Laita turhat tavarat kiertoon. Kun kotona on vähemmän tavaraa, aikaa ei kulu jatkuvaan järjestelyyn. Mitä vähemmän tavaraa, sitä vähemmän siivottavaa.  

Lähde: Selkäliitto

Ylellinen, jännittävä tuoksu kohottaa juhlan ja arjen – ja on myös oivallinen joululahja. 


Carolina Herrera Good Girl, EdP 30 ml, 69 e

Itämainen, tumma ja aistillinen tuoksu, jossa jasmiininkukkaa, tuberoosaa, suklaata, tonkapapua, mantelia ja kahvia.

Dolce & Gabbana The One, EdT 50 ml, 79 e

Lämmin ja itämainen kukkaistuoksu,joka avautuu raikkaalla mandariinin, bergamotin ja persikan yhdistelmällä. Sydäntuoksussa jasmiinia, kieloa,  valkoista liljaa sekä luumua. Lopputuoksussa vetiveriä, meripihkaa, myskiä ja vaniljaa.


Jean Paul Gaultier Scandal, EdP 50 ml, 89 e

Makea ja naisellinen tuoksu, jossa mukana lämmintä hunajaa, raikasta veriappelsiinia, puista patsulia sekä yllättävää gardeniaa.


Yves Saint Laurent Mon Paris Collector Edition, EdP 50 ml, 79 e

Pionia, valkoista myskiä ja patsulia sisältävä chypre-tuoksu upeassa keräilypullossa, saatavilla rajoitetun ajan.


Prada La Femme Intense, EdP 100 ml, 111 e

Aistikas ja itämainen tuoksu, jonka ytimessä tuberoosaa, Ylang-Ylangia  ja patsulia.
Christian Dior J’adore L’Or, EdP 40 ml, 164 e

Vietelevä ja harmoninen yhdistelmä kukkia ja itämaisia tuoksuja. Mukana toukoruusua, jasmiinia, vaniljaa, tonkapapua ja Grassen nerolia.


Lancôme, La Vie Est Belle Eclat, EdP, 30 ml, 58 e

La vie est Belle -tuoksuperheen uusin jäsen. Se on upea ja hempeä kukkaistuoksu, jonka sydäntuoksuna pirskahteleva appelsiininkukka ja bergamotti.


Calvin Klein Obsessed for women,  EdP 30 ml,  53 e

Kukkainen tuoksu, avautuu orvokin terälehtien raikkaalla tuoksulla. Sydäntuoksussa valkoista laventelia.  Myskin pehmeät vivahteet viimeistelevät tuoksun.

Marc Jacobs, Decadence Eau So Decadent, EdT 50 ml,  82,00 e.

Kevyt, ilmava ja ylellinen tuoksu. Pitää sisällään mm. hedelmiä, kukkia, kuten jasmiinia, magnoliaa, kieloa, päärynää, mustaherukkaa ja valkoista meripihkaa. Sopii niin päivä- kuin iltatuoksuksi.


L´occitane Terre de Lumière, The Gold Edition, EdP 50 ml, 69 e

Kuvittele Kultainen hetki ennen auringonlaskua. Energisten ja aromaattisten ensituoksujen jälkeen tuoksu muuttuu laventelin, hunajan ja mantelin herkiksi tuoksuiksi eteläisestä Ranskasta.


Emporio Armani Because It's You, EdP 30ml 53 e

Kukkaishedelmäinen tuoksu, jossa ruusutiivisteen ja nerolin kukkaisuus yhdistyvät vadelman hedelmäisyyteen.

Elizabeth Arden, White Tea, 50 ml, 40 e

Hienostunut, rauhoittava ja yksinkertainen tuoksu, joka pitää sisällään mm. raikasta mandariinia, valkoisen teen uutetta, turkkilaista ruusuöljyä ja kolmea rauhoittavaa myskiä.

MiehilleHugo Boss Man of Today Edition tuoksu 50 ml, 73 e

Menestyvän miehen klassikkotuoksu, jossa hurmaavat omenan ja sitruksen lisäksi seetripuu ja vetiver. Limited Edition -pakkaus on vuoden 2017 kunnianosoitus uudelle Man of Today -kampanjalle.
Emporio Armani Stronger With You, EdT 30ml 53 e

Itämainen tuoksu luovalle, karismaattiselle ja huumorintajuiselle miehelle, jossa seetripuun metsäisyys yhdistyy rosé-pippurin ja salvian mausteisuuteen.

Prada L'Homme Intense,  EdP 50ml, 88 e

Puinen ja aromaattinen tuoksu, joka avautuu meripihkalla. Sydäntuoksussa patsulia ja    pohjatuoksussa santelipuuta ja paahdettua tonkapapua.    


Paco Rabanne Pure XS EdT,  50 ml, 65 e

Yhdistelmä kirpeän raikasta inkivääriä ja pehmeää vaniljaa. Tuoksu on samalla  lempeä ja voimakas.
Calvin Klein Obsessed for men, EdT  75 ml,  60 e

Aromaattinen tuoksu, joka saa voimakkuutensa mustasta vaniljasta. Mukana myös meripihkaa, setripuuta ja ambraa.

Yves Saint Laurent Y EdT 60 ml, 75 e

Moderni, metsäinen ja maskuliininen tuoksu, joka on samalla raikas ja voimakas.

Pullot ovat kuin pieniä taideteoksia.
Pullot ovat kuin pieniä taideteoksia.