Ota täsmätuotteet avuksi: L’Oréalin yli 50-vuotiaiden seerumi lupaa nopeuttaa ihon uusiutumista. Age Perfect Cell Renaissance, 30 ml 40 e, päivittäis­tavarakaupat. Lieracin ikääntyvän ihon päivä- ja yövoide on ihoa kiinteyttävä. Magnificence Velvety Cream, 50 ml  75 e, apteekeista. V 10 -sarjan päivä- ja yövoide tekee kasvoista napakan tuntuiset. V 10 LX Advanced Lifting Cream Treatment, 30 ml 87 e, apteekeista. Green People Age Defy kuorii herkänkin ihon. Soft Buff Skin Exfoliator -kuorintavoide, 30 ml 37 e, Stockmann-tavaratalot. L’Oréalin Age Perfect -puhdistusemulsio ja Age Perfect -kasvovesi ovat raikaita ja hellävaraisia, 200 ml/pkt 7,20 e, päivittäistavarakaupat.
Ota täsmätuotteet avuksi: L’Oréalin yli 50-vuotiaiden seerumi lupaa nopeuttaa ihon uusiutumista. Age Perfect Cell Renaissance, 30 ml 40 e, päivittäis­tavarakaupat. Lieracin ikääntyvän ihon päivä- ja yövoide on ihoa kiinteyttävä. Magnificence Velvety Cream, 50 ml 75 e, apteekeista. V 10 -sarjan päivä- ja yövoide tekee kasvoista napakan tuntuiset. V 10 LX Advanced Lifting Cream Treatment, 30 ml 87 e, apteekeista. Green People Age Defy kuorii herkänkin ihon. Soft Buff Skin Exfoliator -kuorintavoide, 30 ml 37 e, Stockmann-tavaratalot. L’Oréalin Age Perfect -puhdistusemulsio ja Age Perfect -kasvovesi ovat raikaita ja hellävaraisia, 200 ml/pkt 7,20 e, päivittäistavarakaupat.

Tuntuuko kasvojen iho nuupahtaneelta? Kokenut kosmetologi kertoo vinkkinsä, miten ilmeestä saa kuulaamman.

Vuodet höyläävät ihoa ohuemmaksi. Samalla iho muuttuu hauraammaksi, joten se rikkoutuu helpommin ja paranee hitaammin, kuivuu ja menettää täyteläisyyttään.

Kuulostaa ikävältä, mutta onneksi joka vuosi keksitään uusia täsmäaseita ihon elvyttämiseen.

Uskoi kosmetiikan tehoon tai ei, on silti hyvä ilmojen viiletessä reagoida ihon muutoksiin. Ja ehkä pommittaa ihoa muutamalla täsmätuotteella.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Säännöllinen ihohuolto tavaksi

Hyaluronihappo, peptidit, kolla­geeni, c-vitamiini. Kosmetologi, helsinkiläisen Donna Bianca -kauneushoitolan omistaja Ami Merenheimo luettelee ainesosia, joita ikääntyvän ihon hoitotuotteissa on hyvä olla. Samoja aineita löytyy myös hänen ja monen muun kauneushoitolan tarjoamista kasvohoidoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ihon omilla keinoilla ja aineilla pyritään vaikuttamaan ihon kosteuteen sekä kimmoisuuteen, jotka tekevät siitä myös nuorekkaamman, Ami toteaa.

Siksi samoja aineita sisältävät myös nykyiset ikääntyvän ihon täsmätuotteet: kasvo- ja silmänympärysvoiteet sekä seerumit, joita iän karttuessa on Amin mielestä tärkeää käyttää säännöllisesti.

Lähes 40 vuoden työurallaan Ami on oppinut vannomaan juuri täsmällisyyden nimeen. Myös kasvohoidoissa, sillä sen verran kirkastuneita ilmeitä hän on tottunut näkemään.

Hän suosittelee monesti asiakkaille pelkkää kasvohierontaa, ilman muita hoitoja. Siinä lihakset käydään tarkkaan läpi, niskasta ja kaulasta lähtien.

– Ilme virkistyy, kun lihakset rentoutuvat. Ja hieronnasta hyötyvät erityisesti iäkkäämmät asiakkaat, sillä heidän kohdallaan kohottava vaikutus on todella huomattava.

Hieronta tehostaa Amin mukaan myös kasvojen ihon verenkiertoa niin, että myös hoitotuotteiden imeytyminen tehostuu.

Otsa ja silmät tehohoitoon

Mutta palataan säännölliseen kotihoitoon. Mihin kasvojen osiin kannattaisi kiinnittää huomiota?

– Iän karttuessa otsa tuntuu kuivuvan herkästi. Ehkä sitä tulee pestyä vähän enemmän. Samoin silmän- ja huultenympärykseen kannattaa kiinnittää huomiota, Ami neuvoo.

Silmien ympärysten iholle hän suosittelee aina silloin tällöin ottamaan erityishoidon ja hoitamaan niitä alueelle tarkoitetuilla tuotteilla.

– Silmänympärysvoide on erinomaista myös huultenympärykselle, Ami vinkkaa. Hän itse suosii kotikonsteina öisiä huulinaamioita. Sellaisen saa aikaan, kun levittää huulille ja niiden yli silmänympärysvoidetta sekä päälle vielä kunnolla apteekista saatavaa Bepanthen-voidetta.

– Iän myötä monen iho herkistyy. Myös turhan tehokkaiden hoitoaineiden käyttö voi kostautua. Näenkin työssäni aika lailla herkistyneitä ja oireilevia ihoja sekä ihotauteja, kuten ruusufinniä, joka oirehtii kasvoilla pieninä punaisina näppyinä.

Silti herkkääkin ihoa täytyy hoitaa. Puhdistus ja hellä kuorinta ihotyypille tarkoitetuilla aineilla kuuluvat silloinkin hipiän rutiineihin.
Ami työskenteli välillä kymmenen vuotta hoitotyön ohessa laivan kosmetiikkamyyjänä ja oppi, ettei tuotteiden kova hinta takaa niiden tehoa.

– Kannattaa kokeilla varovasti ja muistaa vaihdella tuotteita. Sama aine ei enää tehoa yhtä hyvin 60-vuotiaan kuin nelikymppisen ihoon.

Säännöllisen hoidon lisäksi Ami vinkkaa ehostamaan ikääntyviä kasvoja, edes vähän.

– Kulmissa voi olla sävyä, huulissa punaa ja iholla meikkivoidetta.

Välillä Amin mielestä on hyvä katsoa kriittisellä silmällä peiliin ja miettiä, sopiiko oma ehostustyyli nykyiseen olemukseen. Vähemmän voi olla enemmän. Tasainen kasvojen sävy voi joskus riittää.

  • Estée Lauderin meikkivoide jättää tasaisen, siloitellun pinnan. Perfectionist youth-infusion makeup, 30 ml 56 e, tavaratalot.
  • Mistura 6-in-1 on Ami Merenheimon maahan­tuoma mineraalimeikkipuuteri, joka sopii erityisesti ikääntyvälle iholle. Mistura-meikkipuuteri  ja suti, 67 e,
    Donna Bianca -kauneushoitola, www.mistura.fi
  • Cliniquen seerumi lupaa paljon: silottaa juonteita, häivyttää pigmenttiläiskiä ja värieroja. Smart Custom-Repair Serum, 30 ml 79 e, tavaratalot.
  • Eucerinin seerumiampullit tuntuvat muutaman kokeilukerran jälkeen tehotuotteilta ja iho yön jälkeen levänneen oloiselta. Eucerin Hyaluron-Filler Concentrate -seerumi,  6 x 5 ml 36,20 e, apteekeista.
  • Lierac Magnificence Precision Eyes -silmän-ympärysvoiteessa on näppärä kynämäinen muoto, jolloin tuotetta ei tule annosteltu kerralla liikaa.  Tuote lupaa palauttaa herkän silmän­ympärysihon nuorekkuutta. 45 g 45 e, apteekeista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla