BB, CC, DD ja nyt uusimpana EE. Joko olet tutustunut näihin kosmetiikkatuotteisiin?

Moni pähkäilee monikäyttöisiä tuplakirjaintuotteita. Kosmetiikkahyllyillä kun on BB:tä ja CC:tä. Nyt uusimpana löytyy myös DD:tä ja pian EE:tä.

ET-lehti esittelee nyt lyhyen sanaston, jolla pääsee ainakin alkuun aakkosmeikkien viidakossa.

  • BB-voiteet (blemish balm, beauty balm) ovat tulleet tutuksi meikkivoidetta kevyempinä tuotteina. All-in-one-tuote BB:n lupauksia ovat – valmistajasta riippuen – ihon hoitavuus, värin tasapainottaminen ja kuulauden antaminen. Monikäyttöisyys on siis avainsana. Yleensä BB-tuotteissa on hyvin ohut koostumus ja lupauksia huonon ihopäivän parantajaksi. Voide sai lentävän lähdön 1980-luvulla Japanissa ja Etelä-Koreassa, vaikka länsimaisessa kulttuurissa siitä tuli hittituote vasta nelisen vuotta sitten. Sittemmin kosmetiikkavalmistajat ovat laajentaneet BB-sarjojaan voiteista puutereihin ja poskipuniin.
    Koko BB-idean äitinä pidetään Saksassa työskennellyttä kosmetologia, joka jo 1960-luvulla tarjosi BB-voiteen kaltaista suojaa kauneusleikkauksissa käyneille potilaille.
  • CC (colour correcting, colour control) haluaa olla BB-voidetta askeleen edellä: yleensä siinä on enemmän pigmenttiä, mutta CC:täkään eivät valmistajat halua kutsua perinteiseksi meikkivoiteeksi. Ominaisuuksia on myös peite- ja pohjustusvoiteesta. CC tasoittaa ja korjaa ihon sävyä peittävämmin kuin BB-voide.  Se myös auttaa ongelmakohdissa, esimerkiksi punottavan ihon ja maksaläikkien peittämisessä. Osa CC-voiteista on selvästi ohuempia kuin edeltäjänsä, ja osassa näissä tuotteissa voi olla auringolta suojaava kerroin.
    Kahta edellistä aakkostuotetta löytyy melkein kaikille ihotyypeille ja ikäryhmille räätälöitynä.
  • DD tarkoittaa kosmetiikkabrändistä riippuen joko päivittäistä puolustusta (daily defense)  tai harvemmin käytettyä timanttista täsmää (diamond definition). Myös dynamiitti on mainittu joissakin DD-nimissä (dynamic do-all ). Daily defense -ominaisuudella varustettujen DD-voiteiden sanotaan parantavan  myös ihon vastustuskykyä ja toimivan ikääntymistä vastaan.  
    Ensimmäiset DD-tuotteet kehitettiin tuhdiksi suojaksi koko keholle, kun taas BB ja CC ovat kasvojen täsmätuotteita. DD-ensiaskeleita ottivat mielellään luonnon- kuin lääkinnällisen kosmetiikan valmistajat. Myöhemmin DD on levinnyt myös kasvoille tarkoitettuihin tuotteisiin – melkoisella lupausarsenaalilla. Kun BB-voiteita mainostetaan seitsemällä tai kymmenellä ominaisuudella, kasvojen DD-voide panee paremmaksi: 15-in-1 ei ole mikään harvinainen määre. 
  • EE on saanut jo monta eri merkitystä, vaikka ensimmäiset tuotteet ovat tulleet markkinoille ihan äskettäin. Se uskottelee tekevänsä harmaasta ja tukkoisesta ihosta heleämmän (extra exfoliating, energy enhancing). Se lupaa myös peittää muun muassa ihon tummat läiskät, punakkuuden, aknen aiheuttamat läikät ja pigmenttimuutokset (even effect). Lukeepa joidenkin valmistajien tuotteissa, että EE antaa suojan ympäristön haittavaikutuksille ja toimii uv-säteitä vastaan. Yksinkertaisesti kiteytettynä EE haluaa olla ihon heleyttävä hoitotuote.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Oiva kesämeikkivoiteena tämä ns. BB-voide. Kuin myös Seerumimeikkivoiteet, eri merkkisinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla