Lukijamme pohtii voiko 65-vuotiaana huomata olevansa lesbo tai homo. Näin vastaa asiantuntijamme Sari Mäki.

Kysymykseni on vähän nolo. Olen 65-vuotias nainen, lapsiakin on ja lapsenlapsia, ja elän mielestäni onnellisessa heterosuhteessa.

Viime aikoina on kuitenkin tuntunut siltä, että koko suhde on yhtä tyhjän kanssa. Miehelläni ja minulla on omat elämämme ja menomme – minä olen lastenlasten kanssa, hän kalassa tai töissä. Kaikki hänen tapansa ärsyttävät minua. Enkä halua viettää hänen kanssaan aikaa, etenkään makuukamarissa.

Mökkinaapurimme, ikäiseni nainen, sen sijaan tuntuu läheisemmältä. Nauramme usein, että jos olisimme lesboja, meillä olisi hyvä parisuhde! Onkohan tällaisia tunteita muillakin? Mistä tiedän, olenko sittenkään hetero? Nyt miehet tuntuvat tympeältä ajatukselta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nimimerkki Uskaltaisinko olla rohkea?

Kysymyksessäsi ei ole mitään noloa. On luonnollista pohtia omaa parisuhdetta, seksuaalisuutta tai seksuaalista suuntautumista. Eletty elämä muovaa meitä kaiken aikaa, ja oma suhde saattaa aika ajoin tuntua turhauttavaltakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

On hyvä pysähtyäkin miettimään, mitä suhde mieheesi antaa sinulle? Miksi olet tässä parisuhteessa? Rakastatko edelleen miestäsi? Puhut kuitenkin onnellisesta suhteesta, mutta mitä se onnellisuus on suhteessanne? Onko suhteessa edelleen asioita, joiden puolesta olet valmis aloittamaan suhteen rakentamisen uudelleen miehesi kanssa? Pettämistä en suosittele kenellekään, joten olisi parempi, että selvittelet omia tunteitasi miestäsi kohtaan avoimesti.

Ihastuminen ja rakastuminen voivat osua kohdallemme milloin tahansa. Vaikka kuinka olisit ajatellut koko elämäsi olevasi hetero, ihastuminen voi suuntautua myös samaan sukupuoleen.

Ihastuminen ja rakastuminen voivat osua kohdalle milloin tahansa

Ihastuminen voi kääntyä rakkaudeksi. Toisaalta, jos aloittaisit suhteen tämän naisen kanssa, todellisuus voikin olla täysin toisenlainen, kuin mikä oma ajatuksesi siitä on nyt. Rakkaus ei ole pois keneltäkään toiselta. Siksi olisikin toivottavaa, että oma seksuaalinen suuntautuminen voisi olla sellainen kuin itse haluaa, ilman että pitäisi miettiä mitä muut tilanteesta ajattelevat.

Mitä sinä haluat kysyä seksistä tai parisuhteesta?

Haluatko vastauksen mieltä vaivaavaan kysymykseen? ET:n asiantuntijat auttavat. Asiantuntijat ja kysymisohjeet löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla