Yhä iäkkäämmät suomalaiset hakeutuvat kauneusleikkauksiin. 70-vuotiaat ajattelevat, että elämää voi olla edessä 30 vuotta. Lue, mitkä ovat yleisimmät leikkaukset.

Kauneusleikkauksiin hakeutuu Suomessa aiempaa iäkkäämpää väkeä.
Vanhimmat kasvojenkohotuspotilaat ovat yli 80-vuotiaita.

– Yläluomileikkauksen olen tehnyt yli 100-vuotiaallekin. Tytär toi hänet vanhainkodista, koska yläluomet liimautuivat joka yö ikävästi poskiin, kertoo plastiikkakirurgi Jukka Kostiainen Mehiläiseltä.

Aiemmin kasvojenkohotuspotilaat olivat noin 55-vuotiaita, mutta nyt leikkauksia tehdään aiempaa enemmän parikymmentä vuotta vanhemmillekin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– 70-vuotiaat potilaat ajattelevat, että edessä voi olla yli 30 vuotta elämää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kasvot kuntoon

Iäkkäämpien kauneusleikkaukset painottuvat kasvojen nuorekkuuden säilyttämiseen. Viiden yleisimmän operaation joukossa on sekä naisilla että miehillä yläluomileikkaus, rasvansiirto kasvoihin ja kasvojenkohotus, arvioidaan Sairaala Siluetista. Myös Mehiläisessä toimenpiteet kasvojen alueelle ovat yleisimpiä. 

– Viime aikoina erilaisten kevythoitojen, kuten botuliini-, täyteaine- ja laitehoitojen osuus on noussut, arvioi plastiikkakirurgian erikoislääkäri Timo Pakkanen Sairaala Siluetista.

Mehiläisessäkin on huomattu pistoshoitojen kysynnän kasvu yli 55-vuotiaiden asiakkaiden keskuudessa.

Eihän kukaan huomaa?

Iäkkäämmät asiakkaat suhtautuvat ympäristön paineisiin edelleen nuoria konservatiivisemmin. 

– He haluavat pitää leikkaukset omana tietonaan ja toivovat, ettei kukaan huomaa heidän käyneen kauneusleikkauksessa. Kohteliaisuudet virkistyneestä olemuksesta kuitenkin lämmittävät, arvioi Kostiainen.

Myös Pakkanen uskoo ulkonäkömuutosten olevan pääasiassa huomaamattomia.

– Sivullinen huomaa hyvän leikkaustuloksen lähinnä piristyneenä ja levänneenä olemuksena.

Ylen juontaja pienennytti rintansa –
"ne hävettivät minua"

Rintaleikkauksia miehillekin

Rintaleikkaukset eivät ole naisten yksinoikeus. Rintojen pienennysleikkauksia tehdään myös miehille, kerrotaan Mehiläisestä. Pääosin myös miesten kauneusleikkaukset keskittyvät kasvojen alueelle.

Naisista poiketen yli 55-vuotiaiden miesten viiden yleisimmän leikkauksen listalla on hiustensiirto ja nenäleikkaukset, kertoo Timo Pakkanen Siluetista.

enpä usko

Kukaan järkevä plastiikkakirurgi ei varmana rupea yli sata vuotiasta leikkaamaan. Mitkä riskitkin tuommosessa. Täytyy olla hölynpölyä koko kirjoitus. Naurattaa tuo kirurgin väittämä juttu.

Vierailija

Olen yli 70 vuotias ja minulle tehtiin kasvojen kohotusleikkaus terveydellisistä syistä. Suurin kriteeri oli elämänlaadun kohottaminen. Jos elän vielä kymmenen vuotta niin elämänlaadun parannuttua voin jättää kokonaan pois tai ainakin pienentää masennuslääkkeiden syöntiä.

Asuin leskenä monta vuotta mutta nyt olen löytänyt uuden kumppanin ja olemme kohta olleet naimisissa 2 vuotta. Kenties leikkaukset ovat olleet ulkonäölle hyväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla