Toimittaja Hilla Blomberg suhtautui pitkään kaikkiin kropan muokkausleikkauksiin epäillen. Mutta kuinkas sitten kävikään: isorintainen Hilla päätyi leikkauspöydälle.

Yleisradion toimittaja, Aamusydämellä-ohjelman juontaja Hilla Blomberg on kärsinyt lastensa syntymän jälkeen isoista rinnoista, burnoutista ja erosta.

Kaikista on selvitty. Rinnoistakin. Vaikka ne ovat vääntäneet ryhtiä kumaraan, aiheuttaneet urheilulliselle tinnitystä ja ikäviä niskavaivoja.

Muutama vuosi sitten Hilla oli jälleen kerran fysioterapeutin käsittelyssä. Niska oli jumissa. Taas.

– Fysioterapeutti ehdotti minulle rintojen pienennysleikkausta. Ensin ajattelin, että en lähde sellaiseen, että olkoot mitä ovat. Olin imettänyt molempia tyttäriäni vuoden ja olen jo sitä ennen aika ajoin kärsinyt isoista rinnoista. Ne hävettivät minua. Pidin ne piilossa.

Hilla on aina suhtautunut erilaisiin ruumiinmuokkausleikkauksiin epäillen. Hän uskaltaa vanheta omana itsenään eikä tarvitse kirurgin veistä pönkittämään itsetuntoaan. Niin hän luuli.

Niskavaivat helpottivat

Ajatus rintojen pienentämisestä jäi kuitenkin muhimaan.

– Kun työterveyslääkärikin ehdotti sitä ihan lääketieteellisestä syystä, ajattelin, että mikäs ettei. Niin, minähän en suurentanut niitä, vaan pienensin.

Koska leikkaus tehtiin terveydellisistä syistä, se tehtiin julkisella puolella. Hilla suostui mielihyvin odottamaan jonossa puoli vuotta. Hänen tilanteensa ei ollut kuolemanvakava eikä leikkauksella ollut kiirettä.

– Leikkaava lääkäri kyllä sanoi minulle hauskasti, että kun rinnat pienenevät, tulee maha paremmin esille. Sanoin, että sen koetan ratkaista omin voimin.

Leikkauksesta on nyt kolmisen vuotta.

– Toivuin nopeasti ja olen erittäin tyytyväinen. Sain itsetuntoa ja vaatteetkin istuivat paremmin. Rinnoista tuli oikein hyvät. Myös niskavaivat ovat helpottaneet.

 

Vierailija

Ylen juontaja pienennytti rintansa – "ne hävettivät minua"

Vierailija 24.02.2015 klo 14:12 Kannattaako leikata rinnat, jos vatsassakin laihdutettavaa? Rinnat pienenee kyllä kiinteytyessä. Sitten jos on tee-pussit jäljellä voi miettiä leikkausta, mutta sehän olisi vain kosmeettinen leikkaus ja menisi omasta pussista. Julkisella puolella rintojen pienennysleikkaukseen on painoraja, jos on ylipainoa pitää laihduttaa ennen kuin leikkaukseen edes pääsee.
Lue kommentti
Vierailija

Ylen juontaja pienennytti rintansa – "ne hävettivät minua"

Tuo on hieman samaa kuin sanoisi masentuneelle että otappa itseäsi niskasta ja piristy. Kaikki on yksilöllistä, tunneseikat varsinkin. Vaikka miten teitä joitakin ärsyttää rintojen pienennykset, niin vain rintojen omistaja itse tuntee haitan ja joutuu elämään rintojensa kanssa. En ole muuten rintojen leikkauksia vastaan, mutta normaalikokoisten ja terveiden rintojen silikonisuurennukset eivät mene järkeeni. Sillekään ei mahda mitään, jokainen päättää itse.
Lue kommentti

Oikeanlainen siivous on hyvää arkiliikuntaa, mutta väärät asennot tekevät selän kipeäksi. Selkäliiton vinkeillä joulusiivous sujuu vikkelästi ja selkä säästyy.

  1. Siivoa päivällä. Välilevyt ovat aamuisin pulleimmillaan ja siten herkempiä vaurioitumaan. Jos on pakko siivota aamulla, tee muutama lämmittelyliike ennen kuin aloitat siivouksen.
  2. Suunnittele ja jaa työt. Siivoa pienissä erissä ja useampana päivänä. Yhden rysäyksen suursiivous ei tee hyvää selälle. Jaa siivoustehtäviä perheenjäsenten kesken.
  3. Muista tauot. Lepuuta selkää istumalla välillä. Voit myös käydä lattialle pitkäksesi ja nostaa polvet 90 asteen kulmaan tuolin päälle.
  4. Kerää tavarat lattialta ennen imurointia, niin vältyt kyykistelyltä imuroinnin aikana.
  5. Säädä imurin tanko niin pitkäksi, että voit imuroida selkä suorassa.
  6. Käytä hyviä siivousvälineitä, kuten jatkovarrellisia harjoja tai moppia. Siten vältyt alaselän pyöristymiseltä ja saat pidettyä hartiat alhaalla.
  7. Siivoa molemmilla käsillä. Niin vältät rasittamasta kehon toista puolta ja kättä liikaa, ja selkään tulee kiertoliikettä kummallekin puolelle.
  8. Opettele oikea nostotekniikka. Kun koukistat nostaessasi polvia ja lonkkia, alaselkään jää luonnollinen notko ja et riko selkääsi. 
  9. Tee joskus kumarrukset ja nostot yhdellä jalalla. Näin saat voimaharjoitusta jalan lihaksille ja alaselän asento pysyy luonnollisena.
  10. Laita turhat tavarat kiertoon. Kun kotona on vähemmän tavaraa, aikaa ei kulu jatkuvaan järjestelyyn. Mitä vähemmän tavaraa, sitä vähemmän siivottavaa.  

Lähde: Selkäliitto

Ylellinen, jännittävä tuoksu kohottaa juhlan ja arjen – ja on myös oivallinen joululahja. 


Carolina Herrera Good Girl, EdP 30 ml, 69 e

Itämainen, tumma ja aistillinen tuoksu, jossa jasmiininkukkaa, tuberoosaa, suklaata, tonkapapua, mantelia ja kahvia.

Dolce & Gabbana The One, EdT 50 ml, 79 e

Lämmin ja itämainen kukkaistuoksu,joka avautuu raikkaalla mandariinin, bergamotin ja persikan yhdistelmällä. Sydäntuoksussa jasmiinia, kieloa,  valkoista liljaa sekä luumua. Lopputuoksussa vetiveriä, meripihkaa, myskiä ja vaniljaa.


Jean Paul Gaultier Scandal, EdP 50 ml, 89 e

Makea ja naisellinen tuoksu, jossa mukana lämmintä hunajaa, raikasta veriappelsiinia, puista patsulia sekä yllättävää gardeniaa.


Yves Saint Laurent Mon Paris Collector Edition, EdP 50 ml, 79 e

Pionia, valkoista myskiä ja patsulia sisältävä chypre-tuoksu upeassa keräilypullossa, saatavilla rajoitetun ajan.


Prada La Femme Intense, EdP 100 ml, 111 e

Aistikas ja itämainen tuoksu, jonka ytimessä tuberoosaa, Ylang-Ylangia  ja patsulia.
Christian Dior J’adore L’Or, EdP 40 ml, 164 e

Vietelevä ja harmoninen yhdistelmä kukkia ja itämaisia tuoksuja. Mukana toukoruusua, jasmiinia, vaniljaa, tonkapapua ja Grassen nerolia.


Lancôme, La Vie Est Belle Eclat, EdP, 30 ml, 58 e

La vie est Belle -tuoksuperheen uusin jäsen. Se on upea ja hempeä kukkaistuoksu, jonka sydäntuoksuna pirskahteleva appelsiininkukka ja bergamotti.


Calvin Klein Obsessed for women,  EdP 30 ml,  53 e

Kukkainen tuoksu, avautuu orvokin terälehtien raikkaalla tuoksulla. Sydäntuoksussa valkoista laventelia.  Myskin pehmeät vivahteet viimeistelevät tuoksun.

Marc Jacobs, Decadence Eau So Decadent, EdT 50 ml,  82,00 e.

Kevyt, ilmava ja ylellinen tuoksu. Pitää sisällään mm. hedelmiä, kukkia, kuten jasmiinia, magnoliaa, kieloa, päärynää, mustaherukkaa ja valkoista meripihkaa. Sopii niin päivä- kuin iltatuoksuksi.


L´occitane Terre de Lumière, The Gold Edition, EdP 50 ml, 69 e

Kuvittele Kultainen hetki ennen auringonlaskua. Energisten ja aromaattisten ensituoksujen jälkeen tuoksu muuttuu laventelin, hunajan ja mantelin herkiksi tuoksuiksi eteläisestä Ranskasta.


Emporio Armani Because It's You, EdP 30ml 53 e

Kukkaishedelmäinen tuoksu, jossa ruusutiivisteen ja nerolin kukkaisuus yhdistyvät vadelman hedelmäisyyteen.

Elizabeth Arden, White Tea, 50 ml, 40 e

Hienostunut, rauhoittava ja yksinkertainen tuoksu, joka pitää sisällään mm. raikasta mandariinia, valkoisen teen uutetta, turkkilaista ruusuöljyä ja kolmea rauhoittavaa myskiä.

MiehilleHugo Boss Man of Today Edition tuoksu 50 ml, 73 e

Menestyvän miehen klassikkotuoksu, jossa hurmaavat omenan ja sitruksen lisäksi seetripuu ja vetiver. Limited Edition -pakkaus on vuoden 2017 kunnianosoitus uudelle Man of Today -kampanjalle.
Emporio Armani Stronger With You, EdT 30ml 53 e

Itämainen tuoksu luovalle, karismaattiselle ja huumorintajuiselle miehelle, jossa seetripuun metsäisyys yhdistyy rosé-pippurin ja salvian mausteisuuteen.

Prada L'Homme Intense,  EdP 50ml, 88 e

Puinen ja aromaattinen tuoksu, joka avautuu meripihkalla. Sydäntuoksussa patsulia ja    pohjatuoksussa santelipuuta ja paahdettua tonkapapua.    


Paco Rabanne Pure XS EdT,  50 ml, 65 e

Yhdistelmä kirpeän raikasta inkivääriä ja pehmeää vaniljaa. Tuoksu on samalla  lempeä ja voimakas.
Calvin Klein Obsessed for men, EdT  75 ml,  60 e

Aromaattinen tuoksu, joka saa voimakkuutensa mustasta vaniljasta. Mukana myös meripihkaa, setripuuta ja ambraa.

Yves Saint Laurent Y EdT 60 ml, 75 e

Moderni, metsäinen ja maskuliininen tuoksu, joka on samalla raikas ja voimakas.

Pullot ovat kuin pieniä taideteoksia.
Pullot ovat kuin pieniä taideteoksia.