Toimittaja Hilla Blomberg suhtautui pitkään kaikkiin kropan muokkausleikkauksiin epäillen. Mutta kuinkas sitten kävikään: isorintainen Hilla päätyi leikkauspöydälle.

Yleisradion toimittaja, Aamusydämellä-ohjelman juontaja Hilla Blomberg on kärsinyt lastensa syntymän jälkeen isoista rinnoista, burnoutista ja erosta.

Kaikista on selvitty. Rinnoistakin. Vaikka ne ovat vääntäneet ryhtiä kumaraan, aiheuttaneet urheilulliselle tinnitystä ja ikäviä niskavaivoja.

Muutama vuosi sitten Hilla oli jälleen kerran fysioterapeutin käsittelyssä. Niska oli jumissa. Taas.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Fysioterapeutti ehdotti minulle rintojen pienennysleikkausta. Ensin ajattelin, että en lähde sellaiseen, että olkoot mitä ovat. Olin imettänyt molempia tyttäriäni vuoden ja olen jo sitä ennen aika ajoin kärsinyt isoista rinnoista. Ne hävettivät minua. Pidin ne piilossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hilla on aina suhtautunut erilaisiin ruumiinmuokkausleikkauksiin epäillen. Hän uskaltaa vanheta omana itsenään eikä tarvitse kirurgin veistä pönkittämään itsetuntoaan. Niin hän luuli.

Niskavaivat helpottivat

Ajatus rintojen pienentämisestä jäi kuitenkin muhimaan.

– Kun työterveyslääkärikin ehdotti sitä ihan lääketieteellisestä syystä, ajattelin, että mikäs ettei. Niin, minähän en suurentanut niitä, vaan pienensin.

Koska leikkaus tehtiin terveydellisistä syistä, se tehtiin julkisella puolella. Hilla suostui mielihyvin odottamaan jonossa puoli vuotta. Hänen tilanteensa ei ollut kuolemanvakava eikä leikkauksella ollut kiirettä.

– Leikkaava lääkäri kyllä sanoi minulle hauskasti, että kun rinnat pienenevät, tulee maha paremmin esille. Sanoin, että sen koetan ratkaista omin voimin.

Leikkauksesta on nyt kolmisen vuotta.

– Toivuin nopeasti ja olen erittäin tyytyväinen. Sain itsetuntoa ja vaatteetkin istuivat paremmin. Rinnoista tuli oikein hyvät. Myös niskavaivat ovat helpottaneet.

 

Vierailija

Kannattaako leikata rinnat, jos vatsassakin laihdutettavaa? Rinnat pienenee kyllä kiinteytyessä. Sitten jos on tee-pussit jäljellä voi miettiä leikkausta, mutta sehän olisi vain kosmeettinen leikkaus ja menisi omasta pussista.

Julkisella puolella rintojen pienennysleikkaukseen on painoraja, jos on ylipainoa pitää laihduttaa ennen kuin leikkaukseen edes pääsee. 

Tuo on hieman samaa kuin sanoisi masentuneelle että otappa itseäsi niskasta ja piristy. Kaikki on yksilöllistä, tunneseikat varsinkin. Vaikka miten teitä joitakin ärsyttää rintojen pienennykset, niin vain rintojen omistaja itse tuntee haitan ja joutuu elämään rintojensa kanssa.

En ole muuten rintojen leikkauksia vastaan, mutta normaalikokoisten ja terveiden rintojen silikonisuurennukset eivät mene järkeeni. Sillekään ei mahda mitään, jokainen päättää itse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla