Tasapainon heikkenemisen huomaa usein vasta ensimmäisen kaatumisen jälkeen. Onneksi tasapainoa voi treenata!

Tasapainon harjoittaminen on tärkeää erityisesti iän karttuessa. Taito katoaa salakavalasti, mutta säännöllinen harjoittelu tuo hyviä ja nopeita tuloksia kaikenikäisenä.

Tasa­painoharjoittelu parantaa kehontuntemusta ja tuo varmuutta kaikkeen liikkumiseen.

Testi

Seiso ryhdikkäässä asennossa ja nosta toinen jalka ilmaan. Pysytkö pystyssä yhden minuutin? Se on jo huippuhyvä tulos.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tee testi myös toisella jalalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käännä päätä.

Kun liität tasa­painoharjoituksiin pään asennon ja katseen suunnan muutoksia, sisä­korvassa sijaitseva tasapainoelin saa hyvää harjoitusta.

Luo rutiineja.

Tasapainoa on hyvä harjoittaa joka päivä. Esi­merkiksi puhelin korvalla tai kahvia keittäessä voit seistä yhdellä jalalla tai nousta välillä päkiöille.

Lisää haastetta?

Tuntuuko, että kaipaat lisää harjoitusta? Kokeile tätä:

Seiso tandem-asennossa eli jalat peräkkäin samalla viivalla. Taaemman jalan ukkovarvas koskettaa etummaisen jalan kantapäätä. Jalkojen varpaat osoittavat eteenpäin.

Saat asentoon vakautta puristamalla pakarat tiukoiksi ja nostamalla kädet sivuille. Pysy asennossa minuutti ja vaihda jalat toisin päin.

Saat harjoitukseen lisähaastetta katsomalla vuorotellen oikealla ja vasemmalle. Ota tarvittaessa kevyesti tukea. 

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 24/2021.

tia.a69v.

Hetken pystyn. Molempien povien niverikko ja toisessa lisänä polven kierukka rikki.Hyviähän nuo ohjet ovat terveille ihmisille.Maasto ja hiekatiet pystyn kulkeman hyvin hitaasti ja hartaasti pitkiä matkoja viellä.Asvaltti on myrkyä jaloilleni,kuin kauppakeskuksien siätilojen kovat lattiat.. Kienkieni tai lenkareiden pohja on mentävä minulla tavalan kuin on V kirjain.Koska tarvitsen  kävelessä kegät/ lenkkarit niin että  saan  jalan kierto liikeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla