Nälkäkiukku ja iltapäiväväsymys ovat merkkejä verensokerin notkahduksista. Näillä vinkeillä olo pysyy hyvänä koko päivän.

1. Syö usein

Verensokeri pysyy tasaisena säännöllisellä syömisellä. Sopiva ruokailuväli on 3-5 tuntia, mutta yksilöllistä vaihteluakin on. Pienet annokset pitkin päivää ovat yleensä parempi vaihtoehto kuin muutama iso ateria. Kuuntele kehoasi: mikä sille sopii?

Suosi täysjyväistä leipää.

Lue myös:

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Osta täysjyviä

Suosi täysjyväistä leipää, puuroa, pastaa ja riisiä, ne pitävät verensokerin tasaisena pitkään. Helpoin keino lisätä niitä ruokavalioon on valita niitä kaupassa: nykyään täysjyväisenä on saatavilla vaikka mitä. Moni ostaa vaaleita viljoja tottumuksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marjojen antioksidantit ehkäisevät mahdollisia verensokeripiikkejä.

3. Syö marjoja päivittäin

Marjojen antioksidantit ehkäisevät mahdollisia verensokeripiikkejä. Marjoja pitäisi syödä joka päivä, jos suinkin mahdollista. Ne voi myös korvata marjajauheilla, joita voi sekoittaa puuroon tai jugurttiin pari teelusikallista.

Älä korvaa kokonaista ateriaa pullakahveilla.

4. Huomioi pulla

Pullakahvittelu on sallittua, kunhan muuten syö päivän aikana hyvin. Jos alla on kunnon aamupala ja lounas, makea leivos välipalaksi ei ole ongelma. Älä kuitenkaan korvaa kokonaista ateriaa pelkillä pullakahveilla.

Päivittäinen liikunta on todella tärkeää.

5.Käy kävelyllä

Liikkuvan ihmisen verensokeri pysyy tasaisena, koska lihakset varastoivat hiilihydraatteja ja vapauttavat niitä verenkiertoon hiljalleen. Päivittäinen liikunta on todella tärkeää, varsinkin, jos verensokeriarvot ovat jo vähän koholla. Kävelylenkki on oikein hyvä valinta.

Vesi on paras janojuoma.

6. Korvaa mehu

Vesi on parempi janojuoma kuin mehut ja sokeroidut mehukeitot, jotka nostattavat verensokeria vauhdilla. Mehut voi korvata itse tehdyillä makuvesillä: laita vesikannuun marjoja, kurkkua tai yrttejä. Myös tee on hyvä, koska se ei kuluta hampaita.

Asiantuntijana laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla