Piilosuolaa on lähes kaikissa valmisruoissa. Miten varmistua siitä, että suolaa saa riittävästi vaan ei liikaa? Ravitsemusasiantuntijamme Heli Reinivuo vastaa.

Näin uutisen, jossa sanottiin, että eineksiinkin lisätään nyt suolaa. Mistä tässä on oikein kyse ja miksi näin tehdään? Eikö meitä suomalaisia ole juuri ripitetty siitä, että syömme liikaa suolaa? Olen 62-vuotias kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastava nainen, liikatoimintaakin on ollut. Välillä tulee mieleen, että onko jodin saantini jotenkin häiriintynyt. Mistä ylipäätään tiedän, saanko riittävästi suolaa ja millaista suolan täytyy olla?

Nimimerkki Sekaisin suolasta

Suomalaisilla on havaittu lievä jodin puutos, minkä vuoksi eineksiin lisätään jodioitua suolaan tavallisen suolan sijasta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jodin puutteesta voi aiheutua kilpirauhasen suurentuma eli struuma. Jodia saamme jodioidun suolan lisäksi maidosta, kananmunasta ja kalasta. Hyvän määrän jodia saa, kun nauttii päivittäin maitovalmisteita sekä kalaa kaksi kolme kertaa viikossa. Lisäksi kotona kannattaa suosia jodioitua suolaa erilaisten gourmet-suolojen sijasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ruokasuolan käyttöä ei kuitenkaan pidä entisestään lisätä.

Mitä sinä haluat kysyä ravitsemuksesta?

Onko sinulla mieltäsi vaivaava kysymys, johon haluaisit saada luotettavan vastauksen? ET:n asiantuntijat auttavat. Löydät heidät ja kysymysohjeet täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla