Kun kipu iskee kuin salama ja pysyy kauan, mahtaako sen syynä olla noidannuoli, iskias, hermohalvaus vai nivelrikko?

Alkuvuodesta 2012 vasemman ukkovarpaani päkiänseutuun iski kuuma salama. Istuin kaikessa rauhassa lukemassa, kun tuo salama iski peräti viisi kertaa lonkasta alaspäin niin että jalkateräkin oikein sätkähti. Sitten tuli hirveä kipu.

Neljä kertaa kävin lääkärillä ja joka kerralla lääkärin tulkinta erosi aiemmasta. Noidannuoli, iskias, hermohalvaus tai nivelrikko. Nyt kipu on jo sen verran laantunut, että voin jo joitakin öitä nukkuakin. Minusta tämä on outo kipu, kun se ei tule rasittuessa. Mikä on vialla?

Nimimerkki Ritu 75v

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Noista neljästä tulkinnasta kannattaa iskias ottaa tarkempaan pohdintaan. Lonkan ja jalkaterän sisäreunan ja ukkovarpaan päkiän iho saa hermotuksensa samasta hermosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hermojuuri, jossa on tuntohermon lisäksi myös lihashermo, putkahtaa ulos selkäydinkanavasta neljännen ja viidennen lannenikaman välistä ja kulkee jalkaterään asti.

Selkäydinkanavaa ylöspäin mentäessä hermojuuri yhtyy selkäytimeen ensimmäisen ja toisen lannenikaman seudussa. Matka jatkuu tästä aivoihin tunto- ja liikealueille. Jos hermojuuren mihin tahansa kohtaan annettaisiin pieni sähköisku, iskun saanut kokisi kutakuinkin samaa kuin sinä: hermokivun sätkäyksen.

Jatkuva hermosärky on aihe tutkia hermon toiminta ja kivun alkuperä tarkkaan lähtien tietysti lääkärin kliinisestä tutkimuksesta. ENMG:llä eli ääreishermostotutkimuksella ja kuvantamisilla jäljitetään sitten itse syyllistä tuosta eteenpäin. Kertomasi perusteella aivan loppuun asti ei sinun kohdallasi olla vaivan selvittelyssä edetty.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla