Jos kärsit toistuvista tulehduksista, lisää lautaselle puolukoita. Vähintäänkin tulet parantaneeksi elintapojasi, kun nautit säännöllisesti luonnon omaa lääkettä.

Puolukan terveysvaikutukset kiinnostavat tutkijoita, sillä kangasmetsien supermarja sopii hyvin hoitamaan länsimaisia elintasosairauksia.

Runsaan marjojen syömisen tiedetään jo vaikuttavan suotuisasti kolesteroliarvoihin ja verensokeriin. Joidenkin tutkimusten mukaan puolukka voisi ehkäistä tulehduksia, sydän- ja verisuonitauteja sekä allergioita ja jopa syöpää.

Puolukka sopii paitsi sydämelle, niin sen on todettu tasapainottavan estrogeenitasoja, parantavan ruuansulatusvaivoja ja auttavan painonhallinnassa. Puolukan sisältämät antioksidantit taas suojaavat ikääntyviä soluja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Tutkimuksia on monenlaisia, mutta riittävää kliinistä näyttöä ei juuri ole. Se tiedetään, että marjojen syöminen on hyväksi rasva- ja sokeriaineenvaihdunnalle ja että fenoliyhdisteet, joita puolukassa on runsaasti, estävät E. coli-bakteerin lisääntymisen ja kiinnittymisen, sanoo Helsingin yliopiston ravinnon turvallisuuden professori ja Euroopan elintarvikeviraston tieteellinen asiantuntija Marina Heinonen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

E. coli on yksi virtsatietulehduksia aiheuttava bakteerityyppi. Sekä puolukan että karpalon sisältämien fenoliyhdisteiden ja prosyanidiinien on todettu torjuvan ainakin virtsatietulehduksia.

Suu ja maha kiittävät

Hapokas puolukka näyttää myös ehkäisevän bakteerien kiinnittymistä suun limakalvoihin. Sokeroimattomalla puolukalla tai puolukkamehulla on torjuttu ientulehduksia ja vauvojen sammasta.

Yleensä vaikutusta haetaan sisäisesti, eli marjoja syömällä ja mehua juomalla, mutta kansanperinteen mukaan puolukan lehdillä on desinfioiva vaikutus.

Vatsa kiittää puolukasta. Puolukan fenolit ja ellagihappo tekevät hyvää suoliston bakteerikannalle, ja hyvinvoivat suolistobakteerit taas parantavat vastustuskykyä. Puolukkamehua on perinteisesti käytetty rohtona myös nuhaan ja yskään.

Jotta puolukasta saisi kaiken hyödyn, sitä pitäisi syödä päivittäin pari desilitraa. Pakastaminen tai keittäminen eivät tuhoa puolukan hyödyllisiä yhdisteitä: niin kauan kuin punainen väri säilyy, marjan fenoliyhdisteet ovat tallella.

Pitää vaan muistaa,ettei puolukkamehua saa juoda flunssassa jos on yskää,sillä se kuivattaa limaa keuhkoihin.Parempi flunssa juomana on Mustaviinimarjamehu.

mikko Kr.hamn

Toivottavasti se mehumaijasi ei liene ALUMIINIA? Terveystietoisena varmaankin tiedät, että happamat mehut, kuten esim. viinimarja- ja raparperi, puolukka jne, liottavat alumiinia alumiinisista keittoastioista  ja sen väitetään edistävän mm alzheimerin kehittymistä!  Hunaja on hyvää iltateen kanssa, mutta siitä kerrotaan niiden hoitavien ainesosien tuhoutuvan yli +40c asteen lämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla