Kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastava uumoilee, ehtiikö hänen lääkkeensä vaikuttaa aamupalajuoman kanssa samaan aikaan nautittuna?

Teen suolentoimitusta ajatellen aina koktailin, jossa laitan yöksi lasilliseen vettä pari luumua ja ruokalusikallisen pellavansiemeniä.

Heti kun herään otan Thyroxin-tabletin ja huuhdon sen koktaililla alas. Vatsa toimii liukkaasti puolen tunnin päästä. Nyt mietin, ehtiikö Thyroxin lainkaan imeytyä tässä rytäkässä?

Nimimerkki Kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastava

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kyllä se ehtii. Viime kädessähän tyroksiinin imeytyminen näkyy voinnissasi ja kilpirauhasarvoissa. Jos molemmat ovat reilassa, niin hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tyroksiinin imeytyminen siitä tabletista on lähtökohtaisesti kyllä hyvin yksilöllistä. Toisilla imeytyy 75 prosenttia, toisilla alle puolet. Ja imeytymistä häiritsevät monet aineet, esimerkiksi rautavalmisteet ja liikahappoisuuteen käytettävät antasidit. Siksi tuoteseloste kannattaa lukea tarkoin.

Yleensä Thyroxin otetaan heti aamulla, mutta joskus annos jaetaan kahtia aamuin illoin otettavaksi. Hyvää hoitotasapainoa edistää, että jokainen ottaa tablettinsa aina samalla tavalla.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Tutustu myös kilpirauhasosioon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla