Viitalan kylän miesten kävelyporukka tramppaa kahdesti viikossa 10 kilometriä. Samalla käydään läpi päivän asiat politiikasta urheiluun.

Kävelyporukka syntyi kahdeksan vuotta sitten, kun Keijo Mannin ja Veli-Jussi ”Veejii” Simppalan mahat alkoivat paisua. 

– Päätimme Keijon kanssa alkaa kävellä kahdesti viikossa pitemmän reissun. Pian alkoi isäntä kerrallaan tulla muitakin joukkoon, Veejii kertoo.

Porukka tapaa maanantaisin ja perjantaisin kello 17 tietyssä tienhaarassa, josta lähdetään noin 10 kilometrin lenkille. Joskus on paahdettu jopa 18,5 kilometriä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Vuosia kävelimme tasaista 5,5 kilometrin tuntivauhtia. Mutta minulle tuli sydänongelmia pari vuotta sitten ja vauhti piti pudottaa alle viiteen. Muut mukautuivat siihen, kaveria ei jätetty, Veejii kiittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mannin Keijo lisää, että vauhti on ppp-tasoa eli pitää pysytä puhumaan. Ja kaikesta haastetaankin, politiikasta urheiluun ja kylän tapahtumiin.

– Usein asiasta ollaan kahta eri mieltä, ja siksi melkoinen väittely on päällänsä, mutta huumorilla mennään, Keijo toteaa.

Porukassa on mukana aina 5–13 miestä. Joukossa on maajusseja, opettaja, pappi, suntio ja yrittäjiä. Jos joukko on iso, se kulkee kahdessa sakissa neljän metrin välein. Pakkanen ja sade ei menoa haittaa.

– Jos tuulee, suuntaamme suojaisille metsäautoteille, joissa on mahtavaa trampata keskellä metsää. Lenkki kestää 1,5–3 tuntiin.

Vastaan on tullut joutsenia, hirviä ja käärmeitä – ja tangokuningas.

– Kerran tangokuningas Risto Nevala tuli juoksulenkillä porukkaamme vastaan. Meidän Keijo, 35-kertainen painin Suomen mestari ei väistänyt. He tulivat niin likelle toisiaan, jotta rinnat pökkäs toisiinsa. Ja Keijo ihmetteli, jotta kukas tuo oli, Veejii nauraa.

Reippailu ja yhdessäolo on mukavaa. Ja niin Veejiin kuin Keijon mahat pienenivät!

Sisältö jatkuu mainoksen alla