Eläkkeellä oleva Ulla-Maija Tamminen, 65, toimi 28 vuotta yrittäjänä pr-toimisto Promodessa. Malliaikojaan hän muistelee lämmöllä.

"Siskoni ilmoitti minut Teiniprinsessa-kilpailuun 1968, ja voitin sen. Mallinurani alkoi kuitenkin kunnolla vasta 1975. Olin valmistunut liikunnanohjaajaksi, ja osuin oikeaan aikaan, koska liikunnalliset mallit tulivat juuri silloin suosioon.

Tein mallintöitä 15 vuotta. Suomen tekstiiliteollisuus oli voimissaan, oli hienoa kokea sen kulta-aika. Tein kuvauksia, näytöksiä ja messukeikkoja. Yleensä töitä oli joka päivä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Siihen aikaan ei ollut mallitoimistoja, meikkaajia tai stylistejä. Työnantaja soitti kotinumeroon ja jätti viestin keikasta puhelinvastaajaan. Meikit ja hiukset piti laittaa itse. Minulla, kuten kaikilla sen ajan malleilla, oli iso rekvisiittavarasto, joka otettiin aina mukaan: kenkiä, koruja, hattuja, käsineitä ja hiuslisäkkeitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hienoimpia kokemuksiani oli Designkongressi ­Finlandia-talossa. Tanssija Jorma Uotinen teki ­koreografian, ja näytös oli fantastinen spektaakkeli. Meitä malleja vedettiin reessä, oli kansantansseja ja vaikka mitä. Lopuksi yleisö taputti seisaaltaan.

Muistan myös Vatevan näytöksen, jota oli katsomassa kuuluisa mallitoimiston johtaja Eileen Ford.

Olen aina ollut farkkutyyppi, joten 70-luvun muoti oli minulle mieluista. Erityisesti muistan tuolta ajalta vahvat printit ja inkkarityylin.

Minulla oli paljon Marimekon printtimekkoja ja -puseroita, joista luovuin kirpputorilla."

Ulla-Maija oli mallina ET-lehdessä 8/2015. Katso ihanat kuvat alla:

Paisleykuvio on jälleen kovassa huudossa. Pussihihainen mekko on kesävaate parhaasta päästä, 40 e, H&M. Vyöksi kiedottu huivi 18 e, Mango. Rannekorut 13 e/kpl, Bijou Brigitte. Maison Scotchin hattu 35 e ja J. Lindebergin mokkalaukku 120 e, Sokos. Lasi­kivin koristellut sandaalit 50 e, H&M.

Tänä keväänä lahje levee maltillisesti. Kiilakorot ovat taas pop. Lepakkohihai­nen jakku 35 e, H&M. Röyhelöinen toppi 20 e, Mango. Bootcut-farkut 45 e, KappAhl. Korvakorut 13 e, Bijou Brigitte. Helmirannekorut 9 e, KappAhl ja ranne­renkaat 13 e, Bijou Brigitte. Mokkainen olkalaukku 170 e, Marc O’Polo. Tommy Hilfigerin kiilakorkosandaalit 105 e, Moda Kamppi.

Alimmaisen kuvan vaatteista tykkään kovasti, voisin jopa itselleni kuvitella. Isot lepakkohihat sopisivat minullekin. Kun huomio kiinnittyy hihoihin ja hartioihin, vaikuttavat vyötärö ja rintavarustus pienemmiltä (minun ongelmakohtiani - ei mallin!)

Kammoamani leveälahkeiset housutkin ovat tässä vain alhaalta leveät (maltillisen leveät).

Ainakin mallin päällä kaunis asu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla