Sini, 20, ja Jetta, 22 ovat shoppailevia sopimuskavereita
Tamperelaiset Sini ja Jetta tapaavat usein kakkukahveilla.
Tamperelaiset Sini ja Jetta tapaavat usein kakkukahveilla.

Sini Heusalan, 20, ja Jetta Sirolan, 22, ystävyys oli alun perin järjestetty. Kaveritoiminta teki heistä kuitenkin oikeita ystäviä.

Jetta: Tapasimme Sinin kanssa Kehitysvammaisten tukiliiton järjestämän Best Buddies -kaveritoiminnan kautta neljä vuotta sitten. Jo tutustumiskerralla huomasimme, että meitä kiinnostavat samat asiat. Tilasimme ravintolassa ihan samat ruuatkin.

"Tilasimme ravintolassa ihan samat ruuatkin."

Sini: Silloin jännitti, mutta ei enää. Tykkään Jetasta ihan sikana. On minulla opiskelukavereitakin, kun asun viikot asuntolassa.

Jetta: Meillä kemiat kohtaavat, olemme molemmat rauhallisia. Tapaamme kerran kuukaudessa, nykyään vähän harvemmin, kun Sini opiskelee toisella paikkakunnalla. Shoppailemme, käymme elokuvissa, kahvilla tai syömässä. Siitä pidämme molemmat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sini: Hauskinta on shoppailu, mutta kaikki muukin on ollut kivaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jetta: Meidän ystävyydellämme on henkilökohtaisen suhteen lisäksi myös laajempi yhteiskunnallinen merkitys. Tällainen toiminta lisää ihmisten, minunkin, tietoisuutta kehitysvammaisuudesta. Olen oppinut Sinin kautta asioita, joihin en muuten olisi törmännyt. Ja olenhan minäkin tainnut opettaa jotain Sinille, ainakin pankkikortin käyttöä.

"Tykkään Jetasta ihan sikana."

Sini: Joo, ja nykyään uskallan kulkea linja-autollakin itsekseni.

Lisätietoa: www.bestbuddies.fi

Artikkeli on julkaistu alunperin ET-lehdessä 4/2015.

Sisältö jatkuu mainoksen alla