Timo Vikmanille, 69, parasta sukeltamisessa on vedenalainen rauha. Ikä ei ole este harrastukselle, jos pitää kunnostaan huolta.

"Innostuin sukeltamisesta jo lapsena. Innoittajani oli legendaarinen tutkimusmatkailija Jacques Cousteau, jonka vedenalainen elokuva Hiljainen maailma teki minuun jo poikasena lähtemättömän vaikutuksen.

Olen tähän ikään mennessä sukeltanut 44 vuotta. Sukelluskertoja on tuoreimman sukelluspäiväkirjamerkinnän mukaan kertynyt 1222.

Perustin 70-luvulla Tampereen Urheilusukeltajat ja toimin pitkään sukelluskouluttajana. Kirjankin olen sukeltamisesta kirjoittanut ja kuvannut televisiolle sukellusaiheisen elokuvan. Myös vedenalainen valokuvaus on harrastukseni. Tampereen Kaukajärven pohjassa on parhaillaan näyttely sukelluksilla ottamistani valokuvista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olen sukeltanut paljon eri puolilla maailmaa, muun muassa Malediiveilla ja Punaisellamerellä. Suomestakin löytyy monta hienoa sukelluskohdetta. Syvimmillään olen käynyt 70:ssä metrissä. Hienointa sukeltamisessa on vedenalainen rauha, sellaista yhteenkuuluvuutta luonnon kanssa ei koe muualla kuin pinnan alla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Ikä ei ole este sukellusharrastuksen aloittamiselle, jos on perusterve, uimataitoinen ja hyväkuntoinen."

Kaukomaiden lomakohteiden pikasukelluskurssit kannattaa kuitenkin unohtaa ja hoitaa kurssit ja sukeltamiseen vaadittavat testit täällä Suomessa.

Sukeltaminen on turvallinen laji silloin, kun turva-asiat on opeteltu kunnolla. On myös hyvä tietää, että sukelluskurssia ei tarvitse heti edes hankkia. Moni sukellusseura tarjoaa yksittäisiä, ohjattuja sukelluskokeiluja edulliseen hintaan.”

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla