Christian ja Mervi Wennerstandin nykyinen kotisatama on Helsingin Hietalahti.
Christian ja Mervi Wennerstandin nykyinen kotisatama on Helsingin Hietalahti.

Mervi ja Christian Wennerstrandin koti on laivassa, eivätkä he muuta asumismuotoa osaa enää kuvitella. Vähän pienempi laiva on kyllä harkinnassa, koska sillä olisi ketterämpää kiinnittyä lämpimien maiden satamiin. Koko talveksi.

Keittiössä sen tuntee selvimmin – lattia keinuu, mutta asukkaat eivät pikku heijausta enää juuri huomaa.

 – Toista on kunnon syysmyrskyssä, jolloin meininki saattaa olla kuin pesukoneessa, naurahtavat Mervi ja Christian Wennerstrand.

Rautarunkoinen M/C Ettrick on Wennerstardien koti – ja kummankin puolison käsityötaidon näyte. Niin paljon korjaamista, puunaamista ja maalaamista on tarvittu, että vuonna 1971 rakennetusta Englannin kuninkaallisen laivaston tukialuksesta on saatu toimiva ja tunnelmallinen koti kaikkine mukavuuksineen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Samassa paketissa kaikki

 Kaikkiaan laivassa on asuinpinta-alaa 85 neliötä. Sen päälle löytyy vielä ”pihaa” etu- ja takakannelta.

Katettua terassia on 30 neliötä, ja siellä mahtuu juhlimaan suurempikin seurue.

Kun laiva 13 vuotta sitten hankittiin, joka ainut neliösentti käytiin läpi. Jo aluksen matka Gibraltarilta Suomeen oli melkoinen seikkailu. Mutta merikapteenina pitkän työuran tehnyt Christian on tottunut kovempiinkin haasteisiin. Uravalmentajana työskentelevä Mervi kouliutui vesielämään jo lapsena meripartiossa. Eikä hän nykyisin häkelly edes Ettrickin konehuoneessa.

– Ennen veneilimme kaikki kesät, ja omakotitalomme Sipoossa seisoi tyhjillään. Nyt meillä on samassa paketissa kaikki!

Järkevän kaunista

Mervi ja Christian menivät naimisiin parikymmentä vuotta sitten. Kummallakin on aiemmasta liitostaan kaksi nyt jo aikuista lasta. Toinen Christianin pojista on juuri aloittanut parin vuoden mittaiseksi kaavaillun purjehduksen oman perheensä kanssa, joten rakkaus mereen kulkee selvästi geeneissä.

Christian jäi viime syksynä eläkkeelle, mutta työt jatkuvat vielä satunnaisesti viereisen Hietalahden telakan koeajopäällikkönä. Mervi tekee valtaosan kirjoitustöistään laivakotinsa konttorinsa, jossa jokainen kirja ja mappi on aseteltu niin, etteivät ne lentele kovassakaan merenkäynnissä. Sama koskee kaikkea muuta esineistöä.

– Laivassa mietitään aina ensin turvallisuutta ja käytännöllisyyttä, vasta sitten kauneutta. Mutta kyllä tämä on myös äärettömän inspiroiva ympäristö!

Sisältö jatkuu mainoksen alla