Toimitus testasi huulipunia, jotka sopivat aikuiselle naiselle. Alle kolmen euron puna yllätti hinta-laatu-suhteellaan.

Ikääntyessä huulten oma väri vähitellen haalenee ja selkeät rajat häviävät. Huulet kuivuvat entistä herkemmin ja huulten ympärille alkaa muodustua juonteita.

Näin pidät huulesi kauniina:

  • Hoida huulia ja ihoa niiden ympärillä kosteuttavalla voiteella ja sivele yöksi huulirasvaa. Rohtuneita huulia voi kuoria hellävaraisesti huulille tarkoitetuilla kuorinta-aineilla.
  • Rajaus muotoilee huulia ja estää punan karkailua juonteisiin. Ohuita huulia voi rajata reippaasti yli.  Valitse väriksi joko huulipunan värinen tai hieman tummempi rajauskynä.
  • Levitä sit­ten puna siveltimellä. Näin saat ohuem­man kerroksen kerrallaan, ja puna pysyy pidempään.

Aikuiselle naiselle sopii kosteuttava ja pysyvä huulipuna. ET-lehden toimitus testasi ison joukon huulipunia. Moni meistä löysi näistä uuden suosikin – ehkä sinäkin?

1. Joe Blasco, 27,10 e

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Punan luvataan sisältävän paljon väripigmenttiä, siitäkö johtuu, että väri kestää varsin hyvin huulilla? Tuntuma huulilla on hieman kuivahko. Makean karkkimainen tuoksu saattaa jakaa mielipiteitä. Huulipuna jopa maistuu makealta. "

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. YSL, Vernis À Lèvres Vinyl Cream, 39 e

"Huulilakka levittyi hyvin eikä tuntunut huulilla tahmealta. Sitä sai laittaa pari kerrosta, että väri pääsi oikeuksiinsa. Jätti jäljet kahvimukiin, mutta pysyi huulilla pitkään. Ruokailun jälkeen piti lisätä lakkaa huulien keskiosaan. Yleensä huulilakat kuivattavat, mutta tämä lakka kosteutti huulia juuri sopivasti. Litteällä ja teräväkärkisellä sudilla oli helppo levittää lakkaa. Melko voimakas kukkainen tuoksu."

3. Max Factor, Lipfinity Long Lasting Lipstick , 18 e.

"Huulipuna tuntui pehmeältä ja jopa kosteuttavalta. Väriä tuli sopivasti – vaikka sävy oli tosi punainen, se ei näyttänyt huulissa ”maalilta” vaan melko luonnolliselta, mukana vähän kiiltoakin. Puna kesti huulilla hyvin, eikä kuluneenakaan näyttänyt epäsiistiltä. Kelpo tuote!"

4. Clarins, Joli Rouge, 25,60 e.

"Clarinsin puna asettuu huulille kauniin tasaisesti, eikä punaa valu pieniin ryppyihin huulirajassa. Punassa on riittävästi hoitavuutta, elleivät huulet ole erityisen kuivat. Ahkera kahvinjuoja joutui lisäämään punaa päivän mittaan. Huulipunan tuoksu on kevyesti kukkainen."

5. Lumene Raspberry Miracle Shine, 11,90 e

"En käytä yleensä huulipunaa, ja yllätyin miten kivalta tämä tuntui, ja näytti luonnolliselta. Pitäisikö alkaa käyttää joskus? Huulipuna on kosteuttava ja sisältää kotimaista vadelman siemenöljyä."

6. Sensai Rouge, Intense Lasting Colour, 31,20

"Klassinen voidemainen huulipuna, jossa Triple Moisture Tecnology suojaa huulia kuivumiselta. Levittyi helposti ja tasaisesti. Tuntuu huulilla juuri sopivan rasvaiselta. Kesti hyvin iltapäivään. Väri oli kulunut hiukan noin kuuden tunnin kuluttua. Jos olisi halunnut pitää kirkkaan punan loppupäivänkin, olisi ollut hyvä lisätä uusi kerros. Napakka hylsy, joka pysyi hyvin otteessa."

7. Shiseido, Rouge Rouge 32,90 e

"Huulipuna levittyi hyvin ja tasaisesti. Puna tuntui samettiselta ja kesti todella pitkään. Huulten keskiosaan piti vähän lisätä väriä syömisen jälkeen.  Huulipuna piti huulet pehmeinä ja tuntui hoitavalta. Laadukas tuote."

8. Clinique, Pop Lip Colour + Primer, 27 e

"Huulipuna pysyy hyvin, tosin ei aamusta iltaan. Puna tuntuu pehmeältä ja rasvaiselta eivätkä huulet talven ensi pakkasissa enää rohtuneet. Sopivan pieni kotelo ja ulkonäkö on tyylikäs. Kehtaa punata missä vaan. 100 % hajusteeton."

9. Dr. Hauschka, 24,50 e.

"Levittyi hyvin siististi. Kevyt voidemaisuus ja miellyttävä tuoksu. Kohtuullisen hyvin kesti vesihörpyt ja kahvikupillisen. Lounaan jälkeen huulissa ei ollut enää häivähdystäkään punasta.  Ei kummemmin hoitava, mutta ei myöskään kuivattanut. Puna levittyi todella siististi ja tasaisesti. Hyvä hinta-laatu-suhde."

10. Essence Matt, 2,89 e.

"Levittyy nätisti, voidemainen tuntu. Minun makuuni kuivahtaa vähän liian nopeasti, tykkäisin vähän kosteammasta punasta. Kestää kohtalaisen hyvin ollakseen näin edullinen. Hinta-laatusuhde loistava!"

11. L’Oréal Paris Color Riche Gold Obsession, 10,50 e.

"Pysyi kauniina muutaman tunnin, sitten piti lisätä. Ilman huultenrajauskynää puna karkasi huulten yli. Punaan on lisätty E-vitamiinia ja Omega-3-öljyjä, jotka tuntuivat pehmentävän rohtuneita huulia. Huulipunassa on 24 karaatin kultapigmenttejä, mikä antaa punalle trendikkään metallisen vivahteen."

12. Estee Lauder, Pure Color Envy Hi-Lustre Light Sculpting Lipstick, 34 e. 

"Huulipuna tuntui tosi hoitavalta ja kosteuttavalta. Puna pysyi aika pitkään ja siistinä. Huulipuna lupaa huuliin täyteläisyyttä. Hieman pulleammilta ne ehkä näyttivätkin. Huulipuna on hajusteeton ja allergiatestattu."

13. Lancome, L’Absolu Rouge, 37 e

"Puna tuntui heti hyvin kuivalta. Toisaalta se oli miellyttävää, toisaalta huulista tuntui lähtevän viimeinenkin kosteus. Pysyi huuulilla erittäin hyvin. Kolmen kahvikupillisen jälkeen huulet helottivat edelleen. Ilman huultenrajauskynää puna levisi. Saatavana kolmea eri koostumusta, läpikuultava, voidemainen ja matta."

14. Elizabeth Arden Beautiful Color Moisturizing Lipstick, 31 e

"Rasvaisen oloinen tuote tuntui paksulta huulilla. Jämähti kiinni kuin maali. Pysyi, pysyi ja pysyi.  Kosteuttava huulipuna, silti tyylikäs mattapinta. Elisabeth Ardenin mukaan kauneus on jokaisen naisen syntymäoikeus. Juhlava pakkaus."
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla