Tavoitteletko kuohkeita kutreja? Kampaaja-kouluttaja Jenni Ruposen neuvoilla tuuheutuu littanoinkin tukka.

Hiukset pyörähtävät harjan ympärille tottu­neen napakasti. IdHairin kouluttaja-kampaaja Jenni Ruponen myöntää, että hän on aikoinaan kampaajakoulussa harjoitellut hiusten föönaamista päiväkausia. Tekniikkaa ei siis opi hetkessä, mutta hiljalleen harjoitellen harja alkaa pyöriä amatöörinkin käsissä tottuneemmin. 

– Paljon on kiinni välineistä. Hyvä harja ja hiustenkuivaaja, jonka lämpöä ja puhallustehoa voi säädellä, auttavat jo paljon, Ruponen toteaa.

Hän esittelee erimallisia hiusharjoja: lapion, luurangon ja monille tutuimman pyöreän harjan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

On aika kokeilla, kuinka ammattilaisen neuvot tepsivät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko sinullakin kuiva päänahka?
Unohda vanha uskomus hoitoaineesta

Kampaa hyvin

Pese ensin hiukset ja kuivaa ne huolella. Levitä kosteisiin hiuksiin vähän tennispalloa suurempi pallo muotoiluvaahtoa, tyvestä latvaan saakka. Kampaa hiukset huolella ja tee niihin kammalla selvät jakaukset.

Ensin alahiukset

Föönää hiukset kerroksittain. Nosta hiusklipseillä päällimmäiset hiukset ylös ja kuivaa alimmat hiukset ensin. Käytä pyöreää harjaa ja koeta saada se pyörimään hiuksen tyvessä saakka, jotta kampauksesta tulee kuohkeampi.

Nokalla tyveen

Suuntaa oikein. Kuivaajan nokkamaisella suuosalla saat hiuksiin mukavasti tuuheutta. Kun pidät kuivaajan lämpötilan kohtuullisena, voit tuoda nokan ihan lähelle hiuksia. Näin lopputulos on siistimpi, eivätkä hiukset irtoa harjasta niin helposti.

Otsa esiin

Isompi harja, pyöreämpi muoto. Päällimmäisiin hiuksiin ja otsatukkaan voit käyttää vähän leveämpää harjaa, jos haluat niihin hieman enemmän pyöreää muotoa. Viimeistele kampaus kevyellä lakalla. nokan ihan lähelle hiuksia. Näin lopputulos on siistimpi, eivätkä hiukset irtoa harjasta niin helposti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla