Kirjoitukset avainsanalla Tokio

Meguro-joen vartta
Ystävykset kirsikankukkasateessa
Asakusa, vanha kaupunginosa
Terälehtipyörteitä Meguro-joella
Mutkatonta ruokailua paikallisessa pubissa, erilaisia kalaherkkuja, olutta ja sakea.
Retkeilijöitä Ueno-puistossa
Hakonen veistospuistoa
Henry Moore, I suppose!

Avaa silmäsi, laskeuduimme juuri Japaniin Naritan lentokentälle. Kiitoradalla vilahtavat ohi kenttää reunustavat kirsikkapuiden rivit täydessä kukassa. Mutta tämä on vasta alkua, saamme katsella kirsikankukkia myös matkallamme junalla Tokion keskustaan.

Jäämme pois eräällä asemalla, joka kuuluu Tokiota kiertävään ympyrälinjaan, jonka nimi on Yamanote. Kyseinen metrolinja on turistin pelastus, sillä se kiertää Tokion, voit astua vastakkaiseen suuntaan menevään junaan ja silti pääset perille ennemmin tai myöhemmin. Junia menee kolmen minuutin välein molempiin suuntiin ja koko 30 pysäkin kierros kestää tunnin.

Lopulta pääsemme hotelliimme Princess Gardeniin yhden junanvaihdon kautta. Vaatteiden vaihto, hetki lepoa ja sitten japanilaiset ystävämme odottavatkin jo aulassa viedäkseen meidät tutustumaan Tokion kirsikankukka-aikaan. Kävelemme hotellin lähelle Meguro-joen varteen, se on yksi kuuluisimmista rantabulevardeista kirsikankukka-aikaan ja saamme vaeltaa kilometreittäin kirsikkapuiden alla. Kirsikan terälehdet peittävät joen pinnan ja joissakin kohden näyttää siltä kuin puut olisivat saaneet lumipeitteen.

Seuraavana päivänä vierailemme mm. Asakusassa, Tokion vanhalla alueella, jossa on yhä säilynyt perinteisiä rakennuksia. Alue on nykyisin raskaasti turistien kansoittama. Lähellä on myös kuuluisa Ueno-puisto, joka on tunnettu kirsikankukistaan ja siellä paikalliset viettävät Hanamia, eli kirsikankukka-aikaa syöden ja juoden. Maassa, yleensä sinisten muovipeitteiden päällä, istuskelee iloisia ryhmiä nuorisoa ja työkavereita.

Kolmantena aamuna monien seikkailujen jälkeen nousemme junaan kohden Hakonen kansallispuistoa. Hakone sijaitsee Tokiosta noin puolentoista tunnin junamatkan päässä ja on kuuluisa lähellä sijaitsevasta Fuji-vuoresta sekä alueen kuumavesilähteistä. Hakonessa onkin pieni kaupunki täynnä kylpylähotelleja. Yövyimme yhdessä perinteisessä onsenissa ja nautimme kuumavesikylvyistä ja upeista vuoristonäkymistä. Seuraavana aamuna oli aikomus jatkaa matkaa köysiradalla yli vuoriston ja vulkaanisen Öwakudanin alueen läpi. Sieltä olisi ollut hienot näkymät suoraan Fuji-vuorelle. Ikäväksemme sinä päivänä oli niin tuulista, että köysiratamatka peruttiin ja meidät kuljetettiin bussilla vuoren toiselle puolelle järven rantaan. Sieltä ”merirosvolaivalla”, oikealla turistipyydyksellä jatkettiin matkaa järven toiselle rannalle, josta taas bussilla Hakonen kylpylähotellille.

Kohokohtana Hakonen käynnistä jäi mieleen Hakonen ulkomuseo, Chokoku no mori. Se on valtava vihreällä rinteellä sijaitseva veistos- ja näyttelyalue, jossa näet upeaa länsimaista maalaus- ja veistostaidetta. Henry Moore, Alberto Giacometti, Bablo Picassa, Vincent van Gogh, vain muutamia mainitakseni.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tokion metrokarttaa
Luotijuna shinkansen
Ystävältä saatu laatikko herkkuja. Sisälsi itseleivottua kakkuja.
Fuji-vuori pilkahtelee kaukaisuudessa.
Kanazawan rautatieaseman portti
Oman huoneen ovella ryokanissa.

Jo marraskuussa 2016 aloin tutkia matkatoimistoja, jotka järjestäisivät omatoimimatkoja Japaniin. Löysin useitakin, mutta lähemmin tarkastellessa, huomasin niiden järjestävän matkoja ryhmille. Matkoilla oli opas, tarkka ohjelma ja iso ryhmä kulki oppaan opastamana paikasta toiseen. Asumiset olivat usein länsimaisissa hotelleissa. Lisäksi noin 10 – 12 päivän ryhmämatkojen hinnat olivat meistä melko korkeita, noin 3000e – 4000e/henki.

Ja tätähän me emme halunneet. Sattumalta osuin Japan Specialist-nimisen firman (JTB) sivuille. Firma oli erikoistunut räätälöimään matkoja asiakkaiden toiveiden mukaan. Oli mahdollista päästä ryhmämatkoille tai omatoimimatkoille. Matkojen pituudet olivat 10 – 16 päivään. Matkan hinta muodostui mielestäni kohtuulliseksi. Matka lentoineen, ryokan-yöpymisineen, seitsemän päivän junalippuineen oli noin 2000 euroa.

Omatoimimatka tarkoitti sitä, että toimisto järjesti matkan lentoineen, Japan Rail-lippuineen ja yöpymisineen asiakkaan toiveiden mukaan. Oli mahdollista osallistua reitin suunnitteluun ja valita matka tietyn teeman mukaan. Me valitsimme teemaksemme perinteinen Japani ja pääsimme yöpymään ryokaneissa (japanilaisissa majataloissa), joita voin suositella lämpimästi. Halusimme päästä tutustumaan vanhaan japanilaiseen puutarha-arkkitehtuuriin, rakennuskulttuuriin ym.

 JTB-llä oli vuonna 2016 – 2017 vielä toimisto Helsingissä, mutta nykyisin lähin toimisto ja nettisivut löytyvät Tukholmasta. Sivut ovat seuraavat: www.japanspecialisten.nu

Yhä vielä on mahdollista tehdä omatoimimatka, mutta myös ryhmämatkoja järjestetään. Me matkustimme neljistään ja voin sanoa, että ensi kertaa Tokion metrokarttaa silmäillessä oli mennä sormi suuhun. Meillä oli mukana pari henkilöä, jotka ovat tottuneita matkailijoita, joten selvisimme aika mallikkaasti.

Seuraavalla kerralla kerron Tokion ihmeistä ja Hakonesta, joka kuumine lähteineen ja  kylpylähotelleineen sekä tietysti upeine näkymineen Fuji-vuorelle houkuttelee turisteja vuoristoon ja tokiolaisia itseään viikonlopunviettoon.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hei, kiva että löysit blogini. Tarkoitukseni on seurata kevään 2017 matkaani Japaniin ja siitä inspiroituneena aloittamaani kirjaprojektia ja valokuvanäyttelysuunnittelua. Olen tänä syksynä 2018 jäänyt opettajanvirastani eläkkeelle ja uudet tuulet puhaltavat täysillä elämääni.

Aion kertoa omatoimimatkastamme Japaniin, suunnitteluvaiheesta tositoimiin ja toivon, että muutkin innostuvat ja uskaltautuvat lähtemään yksin tai pienessä ryhmässä matkaan. Japanissa on nykyisin helppo kulkea. Englannin kielellä selviää jo hyvin suurempien kaupunkien juna-asemilla ym. Paikalliset ovat avuliaita auttamaan, vaikka usein ujous estää keskustelun. Jos yhteistä kieltä ei löydy voi aina kommunikoida elein ja ilmein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla