Kesälomalla helposti sortuu epäterveelliseen syömiseen ja juomiseen. Talvella terveellisestä ja säännöllisestä ruokavaliosta pystyy paremmin pitämään kiinni, mutta kesällä ote huomaamatta lipsuu.

Aikataulut venyvät kesällä, ollaan paljon menossa ja kun nälkä yllättää sitä haluaa jotain nopeasti. Ja liian usein tämä nopea ruoka on sitä pikaruokaa, mikä ainakin itseä ottaa päähän. On grillimakkaraa, hamppareita, pitsaa, jäätelöä ja janojuomana kokista. Iltasanomien jutussa oli hyvin kirjoitettu juuri tästä kesälomalaisen ruokavaliosta. Itse myönnän sortuvani samaan.

Olen yrittänyt tänä kesänä enemmän ottaa huomioon juuri tämän kesän syömisen. Miettiä jo ennen reissuun lähtöä, mitä sitä syötäisiin ja tehdä ruokavalion suhteen terveellisimpiä valintoja. Napata sieltä kaupan vihannesosastolta niitä kauden kasviksia grilliin ja salaattiaineksia. Niin, että lautaselle tulisi sopivassa suhteessa kasviksia, hyviä rasvoja, hiilihydraatteja sekä proteiinia (kalaa, kanaa yms). Ja niin vaan pienellä suunnittelulla tulee syötyä myös kesällä terveellisemmin. Toki sallin itselleni hetkuttelut, mutta kaikki kohtuudella. 

Oletko sinä huomannut tämän saman, että kesälomalla sortuu helposti syömään epäterveellisesti?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla