Syksy on jo lopuillaan ja voihan tätä alkaa jo melkein alkutalveksi kutsua. Varsinkin pohjoisessa on jo päästy melko kirpeisiin pakkaslukemiin, vaikka nyt onkin oikeastaan ollut poikkeuksellisen kylmää. Toki lunta vielä kaipaa, koska ilman lunta on pimeää ja melko masentavaakin, kun auringon valo alkaa vähentyä päivä päivältä. Sen sijaan silloin kun lunta on maassa, niin niitä kauniita talvipäiviä oikein odottaa. Tosin siihen vielä hieman on matkaa. Sitä odotellessa päätinkin omista vinkeistäni, joiden avulla selviää syksyn kaamoksesta hieman paremmin. Tässä siis oma top 3 listani keinoista, joilla voit päihittää loppusyksyn tai alkutalven ankeuden. Sellainen huomio vielä, että kannattaa muistaa syödä ylimääräistä d-vitamiinia, koska sitä ei enää auringosta saa. Myöskään kirkasvalolamppu ei ole huono hankinta.

Netflix + pelit

Televisiota ei juurikaan tule enää katsottua, kun sieltä niin harvoin tulee mitään järkevää katsottavaa. Ei juurikaan kiinnosta Tempparit tai Salkkarit. Sen sijaan Netflixissä löytyy laadukkaita sarjoja katsottavaksi, vaikka kuinka ja paljon. Melkein jopa hieman runsaudenpulasta kärsii, kun selaa valikoimia. Varsinkin kun laittaa vpn-yhteyden päälle, niin saa vielä USA:n valikoiman myös katsottavaksi. Tai pelaaminen on myös hauskaa ajanvietettä. Usein tulee pelattua sellaisia pelejä, joissa on osa joukkuetta. Välillä taas tekee mieli koittaa onneaan veikkaamisessa ja tulee napattua Jalkapallon EM 2021 jostakin ja käytyäniillä kokeilemassa, että onko onni myötä. Ei tosin mitään vakavaa veikkausta, vaan huvin vuoksi vaan. Saahan sillä myös hieman lisää jännitystä pelien seuraamiseen.

Tee ruokaa hitaasti

Toki kokkaaminen vaatii aina oman aikansa, mutta nyt siihen voi panostaa vielä enemmän, kuin tavallisesti. Omat suosikkiruokani syksyisin ja talvisin ovat erilaiset uunissa tehdyt pöperöt. Esimerkiksi palapaisti tai muut pitkään haudutettavat niin sanotut lohturuoat. Eli kaikessa rauhassa tekee kaiken alusta saakka itse ja unohtaa kaupan valmiit einekset. Kun laittaa padan uuniin, niin kypsymistä odotellessa voi vaikka käydä saunassa ja sitten onkin mukava nauttia kunnon tuhti illallinen, vaikka vielä kylpytakissa.

Lähde ulos

Alkuun tuntuu hullulta, että kuka viitsii ulos lähteä näillä keleillä ja ei nyt ihan kaatosateella kannata lähteäkään, mutta mikäli vähänkään paremmat kelit, niin ulkoilu tekee hyvää. Hieman riippuen fiiliksestä saattaa tulla käytyä reippaalla lenkillä. Joskus taas rauhallinen kävelylenkki on juuri se oikea valinta. Siinä voi rauhassa kuunnella omia ajatuksiaan tai vaikka laittaa jotakin podcastia pyörimään. Omalla kohdallani olen huomannut, että juostessa tai hölkätessä ei juuri pysty keskittymään muuhun, kuin musiikkiin. Kävellessä sen sijaan voi keksittyä paremmin kuuntelemaan.

Siinäpä oli omat vinkkini. Niiden avulla tulee ne kaikista synkimmät päivät selätettyä. Pahinta on se pimeys, mutta onneksi se ei kestä kovin pitkään. Lumen tulo helpottaa. Toki muilla on omat konstinsa selvitä, mutta nuo toimivat minulle.

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla