Eilen järjestettiin Posiolla perinteiset joulumyyjäiset seurakuntatalolla. Olin siellä myymässä eläkeläisyhdistyksemme arpoja sekä Lapin piirin Joulutervehdyslehteä. Arpojen myyjiksi ilmoittautuneita oli onneksi runsaasti, joten pääsimme kukin vuorollaan kahville, tekemään ostoksia ja ostamaan muidenkin arpoja. Joulumyyjäisissä oli tarjolla pääasiassa paikallisia käsitöitä, luonnontuotteita, leivonnaisia ja laatikkoruokia. Arpojen myyjät keräsivät rahaa johonkin tiettyyn tarkoitukseen: lukiolaiset Saksan matkalle, seurakunta Fuengirolan reissuun, peruskoululaiset luokkaretkiin sekä MLL, Sirniön hoivakoti ja eläkeläiset oman yhdistyksensä toimintaan.

Ihastuin posiolaisen Marjan huovutustöihin. Ostin kaulakorun, jossa huovutettujen pallojen väliin on pujotettu lohen selkänikamia. Hiihtävät ja leipovat tontut ja sukkaa kutova mummo olivat täydellisiä pienintä yksityiskohtaa myöten. Aikakin piparkakkuja paistava tonttu pääsi mukavaan kotiin asumaan.

Arpajaisissa iskee aina pelihimo päälle. Voitin useamman kympin panostuksella lahjakortin kauneushoitolaan, pari purkkia muotoiluvaahtoa, kaksi lukkoa, kuulakärkikynän, heijastinliivin, Amelie -elokuvan, itse lahjoittamani kirjan ja kynttilän, neljä muuta kynttiläjuttua, silikonivuoan, liian pienet boxerit, värityskirjan ja ties mitä. Lahjoitin osan voitoistani niille, joita arpaonni ei suosinut ja loput laitan palkinnoiksi seuraaviin arpajaisiin. Ajattelin pitää itselläni kauneushoitolan lahjakortin ja kuulakärkikynän. Arpojen lisäksi ostin tuon jo mainitsemani kaulakorun, ovikranssin, hilloja ja valkosipuliletin. - Tästä voi joulun odotus alkaa. Tänään Hymyhuulet -ryhmällämme on ensimmäinen joulunaluskeikka. Esitämme JouluSirkuksen paikallisen kyläseuran puurojuhlassa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hei! Olemme kaksi pohjoista Pirkkoa, jotka muodostimme muutama vuosi sitten oman puutarhayhdistyksen. Olemme 65+ -vuotiaita ja harjoitamme Posiolla ja Sodankylästä iloluontoista ja huoletonta puutarhanhoitoa ja jaamme yhdistyksemme jäsenille vuosittain Vuoden Puutarha -palkinnon. Blogissamme raportoimme kaikenlaisista Lapin luonnon ilmiöistä ja kerromme lappilaisista tapahtumista  sanoin ja kuvin. Joskus muistelemme matkojamme kaukaisiin maihin ja vieraisiin puutarhoihin. PPP- Pohjoisten Pirkkojen Puutarhayhdistys -blogimme löytyy osoitteesta: www.pirkkopirkko.blogspot.com

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla