Lokakuu jatkuu lämpimänä Lapin Taikamaassa eli Posiolla ja sama on tilanne yhdistyksemme toisessa puutarhassa Pyssykylässä eli Sodankylässä. Hiihtäjät kaipaavat jo kovasti lunta, mutta puutarhaihmiset ovat saaneet kivasti lisäaikaa talventuloon valmistumiseen. Viime istutin 515 kukkasipulia myyrien iloksi. Mutta ostin kun halvalla sain.

Puutarhassa voi viellä hämmästellä luonnonihmeitä. Alppikärhö on saanut tukevat otteen läheisestä koivusta ja himalajanjalkalehden pienestä vaaleanpunaisesta kukasta on kehkeytynyt herkullisen näköinen kaunotar. Punainen hedelmä on sellaisenaan myrkyllinen, mutta jollakin tavalla käsittelemällä siitä saa kuulemma terveellistä syötävää. En ole kokeillut, eikä kannata muidenkaan kokeilla. Muita syksyisen puutarhan ihmeitä löytyy blogistamme : www.pirkkopirkko.blogspot.com.

Kommentit (3)

Ihmettelijä
4/3 | 

Ihmettelen, että et-netti ylläpitää tätä blogia, joka on pelkkä mainos blogin pitäjien omalle blogi-sivustolle. Kummassakin tähän asti kirjoitetussa jutussa on linkki kirjoittajien omille sivuille. Missä siis pitävät blogia ihan oikeasti täällä vai siellä? Et-netin blogissa ei paljon ole tietoa eikä tekstiä. Tuntuu olevan pääasiana toiseen blogiin ohjaaminen...?

Pohjoiset Pirkot
Liittynyt14.10.2015
5/3 | 

Olemme pahoillamme että aiheutimme blogillamme lukijalle pahan mielen. Ymmärsimme että lukijablogien tarkoituksena on nimenomaan esitellä olemassa olevia blogeja. Molemmat blogimme ovat ei-kaupallisia, emmekä saa niistä mitään tuloa. Tarkoituksenamme on vain tuottaa kuvillamme iloa muillekin.

Leena ET
Liittynyt6.5.2014
6/3 | 

Hei Pirkot ja Ihmettelijä! Sivujemme lukijablogi on avoin mahdollisuus kirjoittaa blogia kaikille teille lukijamme - nimi ja kuvat ovat perustamisedellytyksiä. Joillakin bloggaajilla on myös muita blogeja, toiset ovat avanneet bloginsa varta vasten tänne. Toivomme kaikille kirjoittajille onnea, hyvää julkisuutta ja laajaa lukijakuntaa siellä täällä ja toisaalla. Muutkin - mukaan vaan!

Leena

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hei! Olemme kaksi pohjoista Pirkkoa, jotka muodostimme muutama vuosi sitten oman puutarhayhdistyksen. Olemme 65+ -vuotiaita ja harjoitamme Posiolla ja Sodankylästä iloluontoista ja huoletonta puutarhanhoitoa ja jaamme yhdistyksemme jäsenille vuosittain Vuoden Puutarha -palkinnon. Blogissamme raportoimme kaikenlaisista Lapin luonnon ilmiöistä ja kerromme lappilaisista tapahtumista  sanoin ja kuvin. Joskus muistelemme matkojamme kaukaisiin maihin ja vieraisiin puutarhoihin. PPP- Pohjoisten Pirkkojen Puutarhayhdistys -blogimme löytyy osoitteesta: www.pirkkopirkko.blogspot.com

Hae blogista