Tänään loppiaisena paukkuu Lapin Taikamaassa pakkanen. Kotipihalla auton mittari näytti - 36 astetta, mutta ylhäällä Kirintövaaran päällä melkein kymmenen astetta vähemmän. Kovin kauan en uskaltanut kameraani ulkoiluttaa, mutta komeasta auringosta oli ihan pakko napata muutama kuva. Aurinko nousi tänään juuri ja juuri puiden latvojen yläpuolelle. Päivä on pidentynyt lähes tunnilla talvipäivänseuksesta lähtien. Ylimmäinen kuva on Ahvensalmesta, alimmaiset Kirintövaarasta.

Kommentit (8)

Sarmuusa1
Liittynyt24.8.2015
9/8 | 

Oi, kiitos huikeista kuvista.

Meillä täällä Etelä-Karjalassa oli aamulla pakkasta -30,8. Onneksi ei tuule, hyvin tarkenee arktisiin olosuhteisiin sopeutuva jämtlannin pystykorva pihalla. Tiibetinspanielit eivät kauaa viihdy ulkosalla, pistäytyvät nopeasti hoitamassa asiansa.

Pukeutukaahan lämpimästi, te Pirkot siellä pohojoisissa.

Pohjoiset Pirkot
Liittynyt14.10.2015
10/8 | 

Kiitoksia kommentistasi! Täällä Lapin Taikamaassa on onneksi tyyntä, joten pakkanen tuntuu ihan siedettävältä. Pyssykylän Pirkossa on ollut enemmän tuskaa pakkasen kanssa, sillä rapsakat kelit ovat siellä pohjoisempana jatkuneet jo pitkään. Kyllä pukeudutaan lämpimästi.  Valokuvauskäteni olen oppinut suojaamaan koirankarvakynsikkäillä :)

Tumali
Liittynyt14.12.2015
11/8 | 

Aivan mahtavia kuvia,meillä täällä Itä-suomessa pakkanen ei ole noussut kuin 28.8 astetta enimmillään.Kyllä nyt on kulkijan hyvä mennä,kunhan muistaa pukeutua oikein.

Pohjoiset Pirkot
Liittynyt14.10.2015
12/8 | 

Paljon kiitoksia!  Ihan riittävän kylmää tuntuu olevan teilläkin. Kyllä tässä pikkuhiljaa oppii oikean pakkaspukeutumisen. Varsinkin valokuvausreissuilla olen monta kertaa palelluttanut korvani ja käteni. Mutta opiksi on otettu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hei! Olemme kaksi pohjoista Pirkkoa, jotka muodostimme muutama vuosi sitten oman puutarhayhdistyksen. Olemme 65+ -vuotiaita ja harjoitamme Posiolla ja Sodankylästä iloluontoista ja huoletonta puutarhanhoitoa ja jaamme yhdistyksemme jäsenille vuosittain Vuoden Puutarha -palkinnon. Blogissamme raportoimme kaikenlaisista Lapin luonnon ilmiöistä ja kerromme lappilaisista tapahtumista  sanoin ja kuvin. Joskus muistelemme matkojamme kaukaisiin maihin ja vieraisiin puutarhoihin. PPP- Pohjoisten Pirkkojen Puutarhayhdistys -blogimme löytyy osoitteesta: www.pirkkopirkko.blogspot.com

Hae blogista

Sisältö jatkuu mainoksen alla