Tämän puuron vitamiinit säilyvät parhaiten, kun et keitä mustikoita. Lisää mustikat hautuneen puuron joukkoon tuoresoseena.

4 annosta

½ l vettä
½ dl ruokosokeria
1 ¼ dl täysjyvä­mannasuurimoita
(esim. Sunspelt)
¼ tl suolaa
200 g mustikoita

Lisäksi
1 prk (2 dl) Bulgarian jogurttia

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Katso myös herkullinen: Suklaatuorepuuro

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa ja lisää manna­suurimot  voimakkaasti vatkaten. Keitä puuroa pari minuuttia. Jatka hauduttamista miedom­malla lämmöllä 5 minuuttia. Mausta suolalla.
  • Soseuta mustikat sauva­sekoittimella.
  • Vatkaa puuro kuohkeaksi sauva- tai tehosekoittimella ja lusikoi mukaan mustikkasose. Sekoita puuro kuohkeaksi.

Vinkki! Lisää jäähty­neeseen puuroon ­Bulgarian jogurttia.

Vierailija

On sitä osattu ennekin terveellisyyttä ajatella, vaan ei rukiin muodossa. Kaurapuuroon sekoitan jokainen aamu mustikoita keittämättä, vain yksi mutta, että ne ovat pakastettuja. Kohta kuitenkin on aika rientänyt ja  metsät on  mustanaan mustikoita...tuoreina :)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mannaryynit ei maistu!

Minun mielestäni vehnä on tervemahaisillekin tarkoitettu vain harvoja herkutteluhetkiä varten, ei jokapäiväiseen nälkään, koska vehnä on kuin ruiskin, monille myrkkyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla