Kuva: <span class="photographer">Sami Repo</span>
Kuva: Sami Repo

Tämä herkullinen vuoka lämmittää kylminä talvipäivinä ja antaa pitkäkestoista, iloista energiaa.

4 annosta
Valmistusaika 55 min

500 g palsternakkaa
1 iso porkkana
5 dl kasvislientä
2 rkl öljyä
2 dl spelttihelmiä (esimerkiksi Birkkala tai SunSpelt)
1/2 sitruunan mehu
200 g laktoositonta ranskankermaa
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
2 tl timjamia
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 pussi (150 g) tuoretta pinaattia

  • Pese ja kuori palsternakka ja porkkana. Pilko ne reilunkokoisiksi suupaloiksi.
    Lämmitä kasvisliemi kiehuvaksi.
  • Kuumenna öljy pannussa ja paista juureskuutioita viitisen minuuttia. Lisää pannulle spelttisuurimot ja kuullota muutaman minuutin ajan. Purista joukkoon sitruunamehu ja mausta suolla, pippurilla ja timjamilla.
  • Kumoa paistos uunivuokaan. Halkaise
     omaatit kahtia. Lisää vuokaan tomaatit ja tuore pinaatti. Sekoita joukkoon kuuma
    kasvisliemi ja ranskankerma.
  • Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia niin, että jyvät ovat maistaessa kypsiä ja pehmeitä. Jyviin saa jäädä hieman purutuntumaa.
  • Tarjoile sellaisenaan tai vaikkapa uunikalan tai lihapaistin lisukkeena.

    Vinkki! Spelttivuokaan sopivat muutkin juurekset, kuten punajuuri tai lanttu.
    Ruokaisuutta vuokaan saat lisäämällä siihen perunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla