Chorizo-makkaran paprikainen tulisuus sopii vilpoisan sadepäivän pastasalaatiin.
Pasta–chorizosalaatti
4 annosta
5 dl (250 g) pennepastaa
1 1/2 l vettä
1 tl suolaa
1 pkt (200 g) chorizo-kestomakkaraa (esim: Pirkka Parhaat)
1 pkt (200 g) fetaa
2 punasipulia
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 prk (200g) herkkusieniä
3 rkl öljyä
3 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl oreganoa
1 ruukku basilikaa
1 ps (60 g) rucolaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
- Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Kumoa isoon kulhoon.
- Viipaloi makkara ja murenna feta. Sekoita pastan joukkoon.
- Kuori ja viipaloi sipulit, pilko paprikat ja viipaloi herkkusienet.
- Paista vihanneksia öljyssä pannulla 3 minuuttia. Kaada päälle balsamiviinietikka ja anna kiehahtaa. Sekoita vihannekset lämpiminä pastan joukkoon. Mausta oreganolla ja tuoreella basilikalla.
- Lisää rucolaa, suolaa ja pippuria.
Vinkki! Tiiviit kesto-chorizot sopivat salaatteihin kylmänä tai kevyesti paistettuna. Mehevät raaka-chorizot täytyy paistaa kypsiksi. Leikkeleenä myytävä chorizo käy salaatteihin sellaisenaan.