Viileä kahviherkku on ihana päätös ruokahetkelle hyvässä seurassa.

Mokkajäädyke

6 annosta

2 kananmunaa

1 dl tomusokeria

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2 dl kuohukermaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl pikakahvijauhetta

1 rkl vettä

1 dl mustaherukkahilloa

1 dl murennettuja marenkeja

Pinnalle ½ dl paahdettuja mantelilastuja

Lisäksi leivinpaperia.

Vinkki: Jäädykkeen hillon voi korvata marjoilla. Kokeile vadelmia, mustikoita tai lakkoja.

  • Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja tomu-sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vispaa valkuaiset toisessa kulhossa tiukaksi vaahdoksi.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi kolmannessa kulhossa. Lisää joukkoon tuorejuusto. Viimeistele tasaiseksi sähkövatkaimella.
  • Liuota pikakahvijauhe veden joukkoon. Lisää keltuaisvaahto ja kahvi kermavaahtoon. Nostele valkuaisvaahto lopuksi varovasti joukkoon.
  • Laita leivinpaperi pyöreän kakkuvuuan pohjalle ja kaada puolet jäädykemassasta vuokaan. Lusikoi sekaan puolet musta-herukkahillosta ja marengeista. Kaada päälle loppu massa ja asettele pinnalle marengit ja hillo. Vetele haarukalla massaan raitoja siten, että hillo leviää juoviksi jäädykkeeseen.
  • Paahda mantelilastuja muutama minuutti paistinpannulla. Ripottele lastut jäädykkeen pinnalle.
  • Nosta jäädyke pakastimeen ja anna jäätyä vähintään kuusi tuntia.
  • Ota jäädyke huoneenlämpöön 30 minuuttia enenn tarjoilua.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla