Viileä kahviherkku on ihana päätös ruokahetkelle hyvässä seurassa.
Mokkajäädyke
6 annosta
2 kananmunaa
1 dl tomusokeria
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
2 dl kuohukermaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl pikakahvijauhetta
1 rkl vettä
1 dl mustaherukkahilloa
1 dl murennettuja marenkeja
Pinnalle ½ dl paahdettuja mantelilastuja
Lisäksi leivinpaperia.
Vinkki: Jäädykkeen hillon voi korvata marjoilla. Kokeile vadelmia, mustikoita tai lakkoja.
- Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja tomu-sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vispaa valkuaiset toisessa kulhossa tiukaksi vaahdoksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi kolmannessa kulhossa. Lisää joukkoon tuorejuusto. Viimeistele tasaiseksi sähkövatkaimella.
- Liuota pikakahvijauhe veden joukkoon. Lisää keltuaisvaahto ja kahvi kermavaahtoon. Nostele valkuaisvaahto lopuksi varovasti joukkoon.
- Laita leivinpaperi pyöreän kakkuvuuan pohjalle ja kaada puolet jäädykemassasta vuokaan. Lusikoi sekaan puolet musta-herukkahillosta ja marengeista. Kaada päälle loppu massa ja asettele pinnalle marengit ja hillo. Vetele haarukalla massaan raitoja siten, että hillo leviää juoviksi jäädykkeeseen.
- Paahda mantelilastuja muutama minuutti paistinpannulla. Ripottele lastut jäädykkeen pinnalle.
- Nosta jäädyke pakastimeen ja anna jäätyä vähintään kuusi tuntia.
- Ota jäädyke huoneenlämpöön 30 minuuttia enenn tarjoilua.
Seuraa meitä Facebookissa