
Kuva: Elvi Rista
Maukas jäädyke raikastaa kivasti jouluaterian lopuksi.
6 hengelle
3 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
¾ dl sokeria
2 dl mantelijuomassa
keitettyä riisipuuroa
Lisäksi
2 persimonia
½ limetin mehu
2 dl mustikoita
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna kerma kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet kermaan. Lisääsokeri ja hauduta 10 minuuttia.
- Purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuuman kerman joukkoon. Yhdistä seos riisipuuroon.
- Jaa hyytelö annosmaljoihin tai suurempaan tarjoilukulhoon hyytymään. Peitä kulhot tuorekelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- Pese persimonit ja poista kannat. Lohko hedelmät ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Purista soseen joukkoon limetin mehu.
- Tarjoa kastike ja mustikat pannacotan lisäkkeenä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa