Kuva: Elvi Rista
Kuva: Elvi Rista

Maukas jäädyke raikastaa kivasti jouluaterian lopuksi.

6 hengelle

3 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
¾ dl sokeria
2 dl mantelijuomassa
keitettyä riisipuuroa

Lisäksi
2 persimonia
½ limetin mehu
2 dl mustikoita

  • Liota liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna kerma kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet kermaan. Lisääsokeri ja hauduta 10 minuuttia.
  • Purista vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuuman kerman joukkoon. Yhdistä seos riisipuuroon.
  • Jaa hyytelö annosmaljoihin tai suurempaan tarjoilukulhoon hyytymään. Peitä kulhot tuorekelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  • Pese persimonit ja poista kannat. Lohko hedelmät ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Purista soseen joukkoon limetin mehu.
  • Tarjoa kastike ja mustikat pannacotan lisäkkeenä