
Kesän paras herkku on vastapaistettu muurinpohjalettu. Se höystetään ranskankermalla ja ihanalla mansikkasalsalla.
Muurinpohjaletut ja mansikkasalsa
noin 10 isoa lettua
4 kananmunaa
1 l maitoa
2 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ dl sulatettua voita
yhden limetin raastettu kuori
Mansikkasalsa
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
1 l mansikoita
1 pieni mieto chilipalko
2 limetin mehu
50 g voita
(sokeria)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lisäksi
2 prk (à 200 g) ranskankermaa
voita paistamiseen
- Sekoita lettutaikinan ainekset tasaiseksi. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia, mielellään pidempään.
- Poista mansikoista kannat ja lohko marjat. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna palko.
- Paista taikinasta pitsimäisiä lettuja.
- Valmista salsa. Kuumenna voi pannulla. Lisää joukkoon chili ja hauduta muutama minuutti. Lisää mansikat ja kääntele pannulla muutama minuutti. Lorauta sekaan limetin mehu ja sokeria maun mukaan.
- Nosta letut, ranskankerma ja salsa tarjolle. Kukin syöjä voi levittää letun päälle haluamansa määrän ranskankermaa ja mansikkasalsaa.
Seuraa meitä Facebookissa