Uudet perunat ja kapriksilla ryyditetty voikastike. Voi miten hyvää!

Huom! Resepti on mitoitettu yhdelle tai kahdelle ihmisille. 

Siikaa ja voikastiketta

1–2 annosta

  • 1–2 pientä siikaa
  • voita paistamiseen
  • valkopippuria myllystä
  • suolaa

Voikastike

  • 1 kananmuna
  • 50 g voita
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl sinappia
  • ½ rkl kapriksen lientä
  • 1 rkl kapriksia
  • ½ dl tilliä silputtuna
  • ½ dl ruohosipulia silputtuna
  • 1/4 tl valkopippuria myllystä
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • uusia perunoita
  1. Suomusta kalat ja poista päät ja sisälmykset. Leikkaa terävällä veitsellä kalojen kylkiin muutama viilto. Huuhtele kalat nopeasti kylmällä vedellä.
  2. Keitä kastiketta varten kananmuna kostean kovaksi 8 minuutin ajan.
  3. Paista siiat molemmin puolin voissa kypsäksi. Kalojen koko vaikuttaa paistoaikaan. Kala on kypsää, kun liha on muuttunut läpikuultavasta valkoiseksi. Rouhi kalojen pintaan valkopippuria ja suolaa.
  4. Valmista kastike. Kuori ja lohko tai paloittele muna. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon vesi, sinappi ja kapriksen liemi. Silppua tilli ja ruohosipuli. Lisää yrtit, valkopippuri ja suola kastikkeeseen. Jos kuutioit munan, lisää se kastikkeeseen tai tarjoa lohkot erikseen lautasella.
  5. Tarjoa siika ja voikastike keitettyjen uusien perunoiden kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla