
Piimästä syntyy pehmeä, ihana ja raikas jälkiruoka, joka on parhaimmillaan kesän marjojen kanssa tarjoiltuna. Tämä resepti tuli toiseksi ET:n Suuressa jälkiruokakilpailussa vuonna 2017.
Kauhavalaisen Virpi Viinikan lähettämä piimähyytelön ohje ylsi toiselle sijalle ET-lehden järjestämässä jälkiruokakilpailussa vuonna 2017. Kilpailun voitti ihana tyrnijäätelö. Katso myös kolme muuta kilpailussa kymmenen parhaan joukkoon päässyttä reseptiä.
Näin raati kuvaili piimähyytelön ohjetta:
"Tässä reseptissä trendikäs piimä on jalostettu pehmeäksi, maukkaaksi jälkiruuaksi. Yksinkertaisista aineksista syntyy klassikko!"
Kokeile itse!
Piimähyytelö
4-6 annosta
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 1/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ l piimää
- Laita liivatelehdet väljään, kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi.
- Lisää kattilaan kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on kokonaan liuennut.
- Ota kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdet mahdollisimman kuiviksi, pudota kuuman kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki.
- Lisää seokseen piimä ja sekoita kunnolla. Jaa seos suoraan annoslaseihin.
- Anna piimähyytelön hyytyä jääkaapissa muutama tunti.
- Tarjoa marjojen, hedelmien tai hillon kanssa.