Unohda jauheliha! Maukas makaronilaatikko syntyy myös härkäpapuvalmisteesta. Huomaa, että tämä resepti on mitoitettu 1–2 hengelle.
Härkis-makaronilaatikko
1–2 annosta
- 2 dl täysjyväista pennepastaa
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- ½ pieni punasipuli
- ½ rkl öljyä
- ½ pkt (125 g) Härkistä
- 2 dl maitoa
- 1 kananmuna
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria myllystä
- ½ rkl tuoretta rosmariinia silputtuna tai ½ tl kuivattua rosmariinia
- 8 kirsikkatomaattia
- 1 dl emmentalraastetta
Tee näin:
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Kiehauta vesi, lisää pasta ja suola. Keitä 8 minuuttia. Valuta pasta.
- Kuullota silputtua sipulia pannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää joukkoon Härkis ja jatka paistamista pari minuuttia. Kumoa Härkis-sipuliseos pastan joukkoon ja kaada ainekset pieneen uunivuokaan.
- Sekoita maidon joukkoon muna, suola ja mausteet. Kaada muna- maito vuokaan. Lisää pinnalle kirsikkatomaatteja ja juustoraastetta.
- Kypsennä laatikkoa 30 minuuttia eli kunnes se on hyytynyt meheväksi.
- Unohda jauheliha ja tee makaronilaatikko härkäpapuvalmisteesta.
Vinkki! Käytä loppu Härkis tortillan täytteenä kasvisten kera.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa