Unohda jauheliha! Maukas makaronilaatikko syntyy myös härkäpapuvalmisteesta. Huomaa, että tämä resepti on mitoitettu 1–2 hengelle.

Härkis-makaronilaatikko

1–2 annosta

  • 2 dl täysjyväista pennepastaa
  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • ½ pieni punasipuli
  • ½ rkl öljyä
  • ½ pkt (125 g) Härkistä
  • 2 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • ½ tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä
  • ½ rkl tuoretta rosmariinia silputtuna tai ½ tl kuivattua rosmariinia
  • 8 kirsikkatomaattia
  • 1 dl emmentalraastetta

Tee näin:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Kiehauta vesi, lisää pasta ja suola. Keitä 8 minuuttia. Valuta pasta.
  3. Kuullota silputtua sipulia pannulla öljyssä pari minuuttia. Lisää joukkoon Härkis ja jatka paistamista pari minuuttia. Kumoa Härkis-sipuliseos pastan joukkoon ja kaada ainekset pieneen uunivuokaan.
  4. Sekoita maidon joukkoon muna, suola ja mausteet. Kaada muna- maito vuokaan. Lisää pinnalle kirsikkatomaatteja ja juustoraastetta.
  5. Kypsennä laatikkoa 30 minuuttia eli kunnes se on hyytynyt meheväksi.
  6. Unohda jauheliha ja tee makaronilaatikko härkäpapuvalmisteesta.

Vinkki! Käytä loppu Härkis tortillan täytteenä kasvisten kera.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla