Tällä ruokatoimittaja Chrisse Aaltion klassikkoreseptillä hurmaat juhlavieraat!

Isoäidin lihapullat

  • 500 g nauta-sikajauhelihaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 sipuli
  • ½ dl hienonnettua
  • persiljaa
  • 2 rkl hienonnettua kuivattua mustatorvisientä tai suppilovahveroa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl suolaa paistamiseen voita ja rypsiöljyä

Kastike

  • 1 prk (2 dl) demi-glace kastikepohjaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 rkl hienonnettua kuivattua mustatorvisientä tai suppilovahveroa
  • 1 rkl mustaherukkahyytelöä
  1. Sekoita kulhossa korppujauhot ja ruokakerma. Turvota noin 5 minuuttia.
  2. Kuullota sillä välin silputtu sipuli paistinpannulla.
  3. Lisää korppujauhojen sekaan jauheliha, sipuli, persiljasilppu, kuivatut sienet ja mausteet. Pyöritä taikinasta kostutetuin käsin tasakokoisia lihapullia.
  4. Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla leivinpaperin päällä noin 15 minuuttia tai paistinpannulla kauniin ruskeiksi paistaen.
  5.  Valmista kastike. Kuumenna demi-glace kastikepohja. Lisää kerma, kuivatut sienet ja lusikallinen mustaherukkahilloa. Sekoita tasaiseksi ja maista.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla