Harissaa pullaan! Kyllä, kiitos. Harissa on tunisialainen tahna, joka on hieman tulinen. Tässä lihapullareseptissä se on olennainen osa annosta.

  • 1 ps valmiita lihapullia esimerkiksi lampaan jauhelihasta tai valmistaa itse
    reseptin löydät täältä.

Höystö

  • 500 g bataattia
  • 1 sipuli
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½–1 rkl harissatahnaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 500 g munakoisoa suolaa
  • (2 kanelitankoa)

1. Kuori ja lohko bataatti ja sipuli. Sekoita öljyyn harissatahnaa ja hunajaa. Levitä marinadi uunivuokaan kasvisten päälle.

2. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.

3. Pese ja viipaloi sillä aikaa munakoiso. Ripottele viipaleille kevyesti suolaa ja anna pintojen ”itkettyä”. Pyyhi muutaman minuutin päästä vesipisarat munakoisoviipaleista. Paahda viipaleita kuumalla pannulla kummaltakin puolelta muutamia minuutteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Sekoita munakoisot uunivuokaan bataatti ja sipulilohkojen joukkoon. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Lisää lopuksi joukkoon valmislihapullat ja kuumenna ruokaa vielä noin 10 minuuttia.

Vinkki:

Voit oikaista ja tehdä kasvishöystön valmiista grillatuista pakastekasviksista. Kumoa pussi uunivuokaan, mausta maun mukaan harissatahnalla. Kumoa lihapullat kasvisten päälle lämpiämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla