
Mustaherukoista ja sen lehdistä voi valmistaa itse tehtyä likööriä.
(L,G,V) noin 6,5 dl likööriä
Valmistusaika: 6 kk
600 g herukoita (musta- ja puna)
10 pientä mustaherukanlehteä
3 rosmariinin vartta
1 sitruunan kuori
5 dl kirkasta viinaa
350 g kidesokeria
1 dl vettä
- Laita peratut herukat, mustaherukanlehdet, rosmariini ja pesty sitruunankuori desinfioituun lasipurkkiin. Kaada päälle viina. Sulje tiiviillä kannella.
- Säilytä tölkkiä viileässä. Kuukauden kuluttua poista rosmariinin oksat. Muhita vielä pimeässä 3 kuukautta.
- Valuta seos tiiviin harsokankaan läpi. Poista seosmäskistä herukanlehdet ja sitruunankuoret. Soseuta seos ja kaada takaisin purkkiin siivilöidyn nesteen joukkoon. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi, niin että sokeri liukenee.
- Jäähdytä liemi ja kaada lasipurkkiin likööriseoksen päälle. Sekoita.
- Varastoi viileässä ja kylmässä paikassa vielä 2 kuukautta.
- Siivilöi uudelleen ja kaada neste lopulta desinfioituun pulloon ja korkita.
Muista myös! Herkkuja kesäkurpitsasta
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa