Monelta löytyy perintökoruja. Jälkipolville muistoarvo on usein rahallista hintaa suurempi.

Haluaisin tietoa kuvien korusta. Sain sen lahjaksi isotädiltäni joka oli saanut sen äidiltään joka taas oli saanut korun rippilahjaksi vanhemmiltaan 1930-luvulla.

Korussa on leima 585, tietääkseni se tarkoittaa 14 karaatin kultaa. Korun helmien sanottiin olevan aitoja. Isoisoäitini oli kotoisin Karjalasta, voiko korukin olla sieltä kotoisin?

Onko muotoilu ajankohdalle ja alueelle tyypillistä?

Nimimerkki Miinam

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Esineestä on aika vaikea sanoa mitään varmaa, sen verran pieni koru on ja pienenä kuvassa näyttäytyy. 585 on kultaleima, se tarkoittaa, että metallista 585 tuhannesosaa on puhdasta kultaa – eli 14 karaattia. Suomessa on jo kauan ollut käytössä mm. koruissa, kelloissa jne. kaksi kultapitoisuutta: 14 karaattia (585/1000) ja 18 karaattia (750/1000).

Helmien aitoudesta ei todellakaan pysty kuvasta sanomaan muuta kuin yleisesti, että kultakorujen (pienet) helmet olivat 80 vuotta sitten useimmiten aitoja.

Muotoilu on ajalle ja käyttötarkoitukselle tyypillinen. Suomessa ei noina aikoina ollut isoja alueellisia eroja korutyyleissä.

Esine on pieni ja kevyt. Sen arvoa ei kannata sen takia alkaa edes laskea painon mukaan. Mutta se on viehättävä esine, sen ajan rippilahjaksi juuri tyypillinen. Jälkipolville tällaisilla esineillä on aina rahallista hintaa suurempi muistoarvo.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla