Taitelija suunnitteli myös funkkistyylisen Lasipalatsin Helsinkiin.

Minulla on Heimo Riihimäen signeeraama 1949 palettiveitsellä maalattu taulu. Taulun koko on 44x43 cm. Voisinko saada taululle jonkinlaisen hinta-arvion?

Nimimerkki Heini

Heimo Ilmari Riihimäki (1907–62) oli taidemaalari ja arkkitehti. Hänen tunnetuin työnsä on varmasti Viljo Revellin ja Niilo Kokon kanssa suunniteltu Helsingin funkkistyylinen Lasipalatsi 1930-luvulla.

Kotimaisen keramiikan keräilijöitä kiinnostanee, että Heimo Riihimäki toimi Kupittaan Saven taiteellisena johtajana 1948–49.

Heimo Riihimäen maalaukset ovat – ehkä vastapainoksi funkis-arkkitehtuurille – koloristista, vahvaa ekspressionismia. Monissa hänen maalauksissaan seikkaili luurankoja. Aihevalinnan taustalla oli Riihimäen vakava sairastuminen.

Kysyjän omistaman maalauksen päivän hinta on tällaisina ”huonoina aikoina” 200–300 euroa. Paremmassa taloustilanteeessa Riihimäen maalauksista joutuu varmasti maksamaan paljonkin enemmän.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Minkä arvoinen on Heimo Riihimäen taulu?

Vierailija 01.03.2015 klo 17:02 Katselin mielelläni televisiosta "Antiikkia, antiikkia!" ja muita samantapaisia ohjelmia, joissa arvioitiin vanhojen esineiden ja taideteosten arvoa. Oli mukava yrittää arvata itsekin. Nyt olen iloinen, kun vastausta katsomatta heitin arvauksen "parisataa", ja aika lailla kohdalleen osui. Tuohon ei ole juuri lisättävää. Jotain johtoa voisi olla 1962 kuolleen taiteilijan vuoden 2007 näyttelyn luettelossa, jos sellainen löytyisi näyttelyn järjestäjän arkistosta...
Lue kommentti