ET-lehden lukijalla on kotonaan jukeboksi, joka keräilyn ja arvotavaran asiantuntija Pentti Avomaan mukaan on arvokasta vuosikertaa.

Tervehdys! Minulla on aito Wurlitz jukeboksi vuodelta 1936. Hienotunteinen ja pelaa hyvin. Niitä on tehty noin 300 kappaletta. Mitä arvioisitte hinnaksi?

Nimimerkki Mr.

Wurlitzerin jukebox vuodelta 1936 on todennäköisesti Simplex-mallia 412, ja siten varsin harvinainen etenkin Suomessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka valmistusmäärä oli suurempi kuin kysyjä mainitsee, keräilyjukeboksien määrä on maailmalla kuitenkin melko pieni, koska yhtiö hyvitti niistä vaihdossa uuteen, ja hävitti samalla vaihdossa saadun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Suosittuja suomalaiskeräilijöiden keskuudessa” – onko kotonasi tuhansien eurojen musiikkiaarre?

Hinta riippuu paljolti laitteen kunnosta. Hyväkuntoisena se voi olla jopa 3 500–5 000 euroa, joskin harvalla on varaa sijoittaa tuollaista summaa jukeboxiin. Ulkomailta niitä voi saada halvemmallakin, mutta mitenkä raahaat Suomeen tosi painavan jukeboxin?

Musiikkinostalgiaa kaipaavat muistanevat myös esimerkiksi Rock-Olan ja Rowe Amian – niistäkin enemmän etlehti.fin toisessa artikkelissa.

Onko sinullakin kotona Marimekko-lottopotti?

Kurkista kaappiin!

  • Onko sinulla vaikkapa mökillä kiinnostava tavara, jonka arvon haluaisit tietää? Ota esineestä kuva ja lähetä se meille. Saatat olla onnekas ja juuri sinun esineesi voi päätyä Perittyä-palstallemme arvioitavaksi.
    Esineet arvioi Pentti Avomaa. Lähetä kuvat osoitteella et-lehti@sanoma.com.

Lisää rahaa Kenillä? "Nukesta tarjotaan jopa 500 euroa"

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla