Suomalaisten ei tarvitse mennä kauas, kun kyseessä on ruokakauppa. Mutta kirjastoon on paljon pidempi matka.

Puolet suomalaisista kotitalouksista asuu enintään 700 metrin päässä ruokakaupasta, kertoo Tilastokeskus.

Joka kolmannella suomalaisella on sitäkin lyhyempi matka eli alle puoli kilometriä lähimpään ruokakauppaan.

Lähikaupaksi Tilastokeskus luokittelee kotitaloutta lähimpänä sijaitsevan valintamyymälän, supermarketin tai tavaratalon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maaseudun kirkonkylässä kauppa löytyy lähes yhtä lähellä kuin kaupungissa. Keskimäärin suomalaisten lähin kauppa sijaitsee noin kahden kilometrin säteellä kotoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kulttuuripalvelut, kuten kirjastot, sijaitsevat paljon kauempana kuin ruokakaupat.  Keskimäärin suomalaiset asuvat 5,6 kilometrin päässä lähimmästä kirjastosta.

Kuinka pitkä matka sinulla on lähimpään ruokakauppaan? Entä kulttuuripalvelujen ääreen? Keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

Olen todella onnellisessa asemassa, kun voin asua jotakuinkin keskikaupungilla ja ihan kaikki on lähellä tai pienen 5 - 10 min. bussimatkan päässä. Kirjasto, apteekit, ruokakaupat, harrastukset, liikuntamaastot, ravintolat, elokuvat, museot. Kun ajattelen tätä, en enää ihmettele, että olen vireä ja hyväkuntoinen yli 70 kymppinen. Siltikin joskus olen yksinäinen, mutta se varmasti on silloinen sielun tila ei muun elämän puutetta.

Mielenkiinnolla elän kohti vanhuutta.

Kun tien ylitän, niin siinä on lähikauppa. Itse tosin ylitän sen tien bussipysäkille ja menen keskustan Lidliin, kun se on ninn paljon halvempi. Lähikauppani lienee kaupungin kallein, turha yrittää minun rahojani viedä ylihinnoin. Vieressä on kaupungin kallein parturi-kampaamo,  jonne minulla myöskään ei ole asiaa. Onneksi palvelulinjan bussit ajavat taloni ohi, ajatellen sitä aikaa kun en enää muihin jaksa. Sitäkin huonojalkaisempana sitten halpa-taksilla, jos kaupunki suo.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla