Ennen lankapuhelimen soidessa siihen rynnättiin aina vastaamaan, vaikka ei ollut mitään tietoa soittajasta. Nykyisin on toisin: moni vastaa vain tuttuihin numeroihin.

Ennen aikaan lankapuhelimen soidessa siihen rynnättiin aina vastaamaan, vaikka ei ollut mitään tietoa soittajasta. Nykyisin ihmisillä on omat henkilökohtaiset kännykkänsä.

Yhä yleisempää on se, että kännykän omistaja vastaa vain puheluihin, jotka tulevat hänen puhelinluettelossaan olevista numeroista. Syystä tai toisesta näin.

Eli hän sulkee koko muun maailman pois elämästään. Perusteet ovat toki monella ne, että en halua vastata lehdenmyyjille, liittymän tarjoajille tai hyväntekeväisyysjärjestöjen edustajille. Mutta moni muukin voi haluta soittaa, ja ihan asiasta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelinlangat ei vastaa!

Kuuntelin Puhelinlangat laulaa -konserttia radiosta ja toimittajan piti joka välissä muistuttaa, että vastatkaa puheluun, vaikka se tulee tuntemattomasta numerosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itsekin huomaan tämän usein toimittajan työssä. Yritän soittaa haastateltavalle, hän ei vastaa. Laitan tekstarin, johon hän reagoi heti.

Tyttäreni 18-vuotias ystävä haki taannoin kaupungilta kesätöitä, oli jo haastattelussakin. Hän ei vastannut numeroon, joka ei ollut hänen muistiossaan. Vasta viikon kuluttua hän katsoi fonectan sivuilta, että mikähän numero se oli. Työpaikka oli jo annettu toiselle, kun hän soitti numeroon.

Seitsemänkymppinen naapurini liukastui pahasti tullessaan kaupasta ja kännykkä hajosi kävelytielle. Ystävällinen ohikulkija lainasi kännykkäänsä, jotta hän pääsisi soittamaan miehelleen. Mies ei vastannut puheluun, naapurini oli aika raivoissaan mutta myönsi ettei itsekään olisi vastannut. Tekstarilla asia hoitui, mutta kuinka moni haluaisi näpelöidä tekstaria todellisessa vaaratilanteessa ja kiireessä?

Moni luokkatapaamista järjestelevä on valittanut, että kun vaivalla löytää vanhojen luokkakavereiden puhelinnumerot, niin yhteydenotto tyssää tähän.

Keksin lukemattomia muita hyviä syitä soittaa numeroon, jonka omistajalla ei ole minun numeroani luettelossaan.

Ehkä järjestän ystävälleni syntymäpäivää ja yritän ottaa yhteyttä hänen ystäviinsä ja sukulaisiinsa. Löysin käyntikortilla varustetun bussilipun bussin lattialta. Yritän soittaa ilouutisen, lippusi on löytynyt. Tyyt tyyt, ei vastausta.

Vastaatko sinä vain tuttuihin numeroihin? Kerro ja keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

Juu, mutta ne myyjät on vain yksi syy monien muiden syiden joukossa. Tarkemmin tietämättä on huono mennä neuvomaan tai arvostelemaan. Ei sitä voi niin mustavalkoisesti ajatella että on jollain tapaa outo tai että sulkee muun maailman elämästään ellei vastaa jokaiselle soittajalle.  

Eihän kaikki avaa oveaankaan tuntemattomille, katsovat ovisilmästä tai ikkunan nurkalta, jos ei näytä tutulta, eivät avaa, eikä sekään mitenkään tuomittavaa ole.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla