Ompele nuoren ensiauton tyyliin sopivat rengaskassit. Niissä on helppo siirtää kesärenkaat varastoon.

Säilytyskassit autonrenkaille

Kassien koko: noin 86 x 84 cm
Tarvikkeet: 7,40 m kangasta (leveys
90 cm), ompelulankaa ja ompelutarvikkeet.
Ohje: Saija Flinkkilä

1. Leikkaa kassikappaleiksi 4 kpl 184 x 88 cm ja kassinkahvoiksi 8 kpl 20 x 56 cm (mitat sisältävät saumanvarat). Jos käyttämäsi kankaan kuviossa on tietty suunta, tee kassiin pohjasauma niin, että kuviot ovat sivukappaleissa oikeinpäin.

2. Taita kassikappaleet puoliksi oikeat puolet vastak­kain, kiinnitä nuppineuloilla, ompele ja huolittele sivusaumat.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Tee kassien alanurkkiin kulmat asettamalla kukin sivusauma pohjataitoksen päälle oikeat puolet vastakkain. Ompele jokaisen kulman yli poikittain kassin sivun levyinen, noin 20 cm pitkä ommel. Muodostuvat kulmat jäävät kassien sisälle.

4. Taita ja silitä kassien ylä­reunoista kahteen kertaan 4 cm:n päärme nurjalle.

5. Taita kahvakappaleet pituussuunnassa nelinkerroin, ensin kappaleiden ulkoreunat keskelle vastakkain ja sitten vielä reunat vastakkain.
Tikkaa molemmat reunat.

6. Aseta kahvat keskelle kassikappaleiden ylä­reunaa silitetyn päärmeen alle ja kassin sisä­puolelle noin 18 cm:n päähän toisistaan. Kahvat ovat tässä vaiheessa lenkkinä kohti kassien ala­reunaa. Ompele suoraommel päärmeen alareunaan kassin suun ympäri, jolloin kahvat kiinnittyvät päärmeen alle.

Kahvojen kiinnitystä voit vahvistaa ompelemalla edestakaisin kahvojen kohdalla. Jatka kääntämällä kahvat ylöspäin oikeaan asentoonsa. Ompele tikkaus kassin yläreunaan, jolloin kahvat kiinnittyvät oikeaan asentoonsa.

Kierrätys tässäkin kunniaan. Onha nuo pussit nätit, mutta kierrätys kankaat edullisia. Jotain paksuja puuvillakankaita tai miksei kirpparilta vanhja farkkuja ja niistä sitten leikkelemään ja ompelemaan. Vahakangas voisi olla myös yksi vaihtoehto, mutta arvokas.
No näpsäkkä keinot keksii jos tarvis vaatii!

Sisältö jatkuu mainoksen alla