Erkin hunajataimen -ohje virittää loheen kyllästyneen ruokailijan makuaistit uudelleen. Taimenta saa nyt mukavasti ruokakaupoista!

Erkin hunajataimen

noin 10 annosta

2 taimenfileetä (à ½ kg)

1 rkl juoksevaa hunajaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

6–8 rkl karkeaa merisuolaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1–2 tl murskattua valkopippuria

1–2 tl kuivattua rakuunaa

1–2 tl kuminaa

1–2 ruukkua tuoretta tilliä

 

Sivele kalojen lihapinnat juoksevalla hunajalla.

Sirottele astian pohjalle merisuolaa, murskattua valkopippuria, rakuunaa ja kuminaa sekä hienonnettua tilliä ja tillinvarsia.

Nosta filee astiaan nahkapuoli mausteita vasten. Ripottele kevyesti suolaa, mausteita ja tillisilppua hunajapintaan. Nosta toinen filee kanneksi niin että nahkapuoli jää ylöspäin.

Ripottele lopuksi vielä kerros suolaa, mausteita ja tilliä.

Aseta fileiden päälle kevyt paino ja anna suolaantua viileässä vuorokauden ajan.

Leikkaa kala ennen tarjoilua ohuiksi viipaleiksi.

Tarjoa ruisleivän päällä tai perunoiden seurassa.

 

Terveisiä lukijan keittiöstä:

“Intohimoni on kala. Tämä ohje syntyi vuosia sitten kalastusmajalla Rautalammella. Halusin graavikalaan makua. Hunaja toi lempeyttä ja kumina ja rakuuna kaivattua potkua. Siitä lähtien hunajataimenta on tarjottu kalareissujen eväänä ja kotipöytämme herkkuna.”

Erkki Norell, Vääksy

Sisältö jatkuu mainoksen alla